Kerstmarkt Keulen


-advertentiepositie-



Kerstmarkt Keulen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wie denkt aan Keulen denkt aan de Dom. Dat vinden de Keulenaren schijnbaar ook, want de grootste en populairste kerstmarkt vind je in de schaduw van deze enorme kathedraal. Een feest van lichtjes en gezellige stalletjes rondom een enorme kerstboom van 25 (!) meter. Populair zijn de meezingconcerten en ook voor kinderen is er veel te doen.

Maar als echte Duitse stad heeft ook Keulen nog veel meer kerstmarkten. Op de Neumarkt en de Altmarkt bijvoorbeeld, die samen met de kerstmarkt bij de Dom één wandelroute vormen. De Neumarkt of Engelenmarkt is verlicht met honderden sterren. Hier geen stalletjes maar fraaie houten huisjes, compleet met dakpannen. Op de Altmarkt zie je ambachtslieden aan het werk en ademt alles een nostalgische sfeer. Er zijn kerstmarkten in de wijken, bij de kastelen en een bijzondere drijvende markt op het water in de haven.

Het meest sprookjesachtige is misschien wel de iets verder van het centrum gelegen kerstmarkt op de Rudolfplatz, met zijn Nikolausdorf van vakwerkhuisjes. Hier loopt de kerstman rond, er is een dorpskapel vol kribjes en geniet je van live muziek. Liever sportief? Dan is de Heumarkt jouw plek, met een prachtig ijslandschap voor schaats- en ander wintersportplezier.

 Bezoek www.koeln.de

Kerstmarkt Keulen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.