1

Kerstmarkt in Münster




Kerstmarkt in Münster

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Münster in kerstsfeer is een sprookje. Het mooiste is om 's avonds aan te komen en dan meteen de Prinzipalmarkt op te lopen. Lichtjes wijzen je de weg en dan - breed, prachtig versierd en badend in een gouden gloed - opent zich het oudste deel van Münster voor je. Loop je midden op de weg over de oude steentjes, met goed zicht op de hoge, historische gevels? Of toch maar lekker beschut onder de arcaden vlak langs de winkels?

Overal hangt kerstgroen en kerstverlichting. Een koopman komt langs met een wagentje vol gepofte kastanjes. Aan het eind van de Prinzipalmarkt schittert de kerstboom van de lichtjeskerstmarkt bij de Sint Lambertikerk. Van de toren die hoog boven de blauwe kraampjes met witte daken uitsteekt, hoor je na negenen 's avonds elk half en heel uur de lange koperen trompet van de torenwachter. Tot middernacht. Tijd om te gaan slapen.

Münster heeft nog vijf andere kerstmarkten:
- De kleine Kiepenkerlmarkt op een pleintje tussen de vakwerkhuisjes, waar een grote kerstboom boven de kersthuisjes uit torent.
- De Giebelhüüskesmarkt vol handwerkkunst en bijzondere hapjes bij de middeleeuwse Überwasserkirche.
- De stalletjes op de binnenplaats van winkelcentrum Aegidiimarkt, rond een fraaie houten Duitse kersttoren met om het half uur een klokkenspel en met een grote kerststal.
- De duurzame X-MS kerstmarkt op de Harsewinkelplatz waar alles lokaal, regionaal, duurzaam en creatief is.
- En de grootste en oudste van allemaal: de kerstmarkt op de binnenplaats van het veertiende-eeuwse Rathaus, met ambachtelijke kraampjes onder een net van fonkelende lichtjes en met een authentieke kindercarrousel.

Alle markten liggen op loopafstand van elkaar en zijn niet te groot, maar heerlijk nostalgisch. Sfeer, daar draait het om in Münster.

 Bezoek www.stadt-muenster.de

Kerstmarkt in Münster
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.