1

Zomeropera op Landcommanderij Alden Biesen




Zomeropera op Landcommanderij Alden Biesen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hoe een hebzuchtige familie naast een erfenis grijpt.
Een voorstelling vol tragedie, komedie en romantiek.
Een muzikaal hoogtepunt in de Landcommanderij Alden Biesen.

Gianni Schicchi is een parel van de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Buoso Donati laat na zijn overlijden zijn ganse vermogen na aan een kloosterorde, zeer tegen de zin van de ganse familie. Aangezien zijn overlijden nog niet werd bekendgemaakt, neemt buurman Gianni Schicchi zijn plaats in en dicteert een ander testament aan de notaris.Hij heeft de touwtjes in handen en misleidt de erfgenamen...

Zomeropera breidt deze opera uit met een muzikale prelude: terwijl het bonte operagezelschap zich klaarmaakt voor de uitvoering, maak jij kennis met de personages en hun rol in deze familiesaga. De familie is immers groot, maar liefst 13 solisten van internationale faam staan op het podium, zij worden begeleid door het Zomeropera orkest.

La storia di Gianni Schicchi is een nieuwe Zomeropera productie in een regie van Damon Nestor Ploumis en onder de muzikale leiding van Federico Santi.

Aanvang van de avondvoorstelling: 20.30u, de namiddagvoorstelling: 15.00u. Duur van de voorstelling: 95 minuten. Er is geen pauze. Libretto in het Italiaans, met boven de voorstelling de vertaling in het Nederlands. Op de binnenplaats van het kasteel, deze is in de openlucht maar biedt beschutting tegen de regen door de 4 gigantische paraplu’s. Kleed jezelf wel naar de weersomstandigheden. Een dekentje of een extra trui is geen overbodige luxe.

Start online ticketverkoop op 1 maart 2023.

 Bezoek www.zomeropera.be

Zomeropera op Landcommanderij Alden Biesen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.