Natuurwerkdag polder IJdoorn
Natuurwerkdag polder IJdoorn

Ben je een echt natuur- en buitenmens? Steek jij graag de handen uit de mouwen? En woon je in de buurt van Amsterdam? Kom gezellig een dagje met ons meewerken! Ben je een echt natuur- en buitenmens? Steek jij graag de handen uit de mouwen? En woon je in de buurt van Amsterdam? Kom gezellig een dagje met ons meewerken!. Onder de rook van Amsterdam en aan de rand van het oude vissersdorpje Durgerdam ligt polder IJdoorn, een prachtig natuurgebied waar Natuurmonumenten zich inzet voor weidevogels en vissen.

Op een aantal zondagen per jaar organiseren we een natuurwerkdag. De eerstvolgende vindt plaats op zondag 5 februari 2023.

De werkzaamheden bestaan in het voorjaar en de zomer ondermeer uit het onderhoud van bermen, boomopslag (jonge boompjes) verwijderen, rietland en bloemrijk hooiland en in het najaar uit wilgen knotten en het aanleggen van broedhopen voor ringslangen.

Kom jij de boswachter een ochtend helpen? Nuttig werk op een prachtige plek!

Informatie

  • De werkdag start om 9.00 uur en zal tot ongeveer 14.00 uur duren.
  • Voor koffie en thee wordt gezorgd, neem wel je eigen lunchpakketje mee.
  • De polder kan behoorlijk nat zijn, dus hoge (kap-)laarzen zijn aanbevolen!
  • Handschoenen en gereedschap zullen op de werkdag voor jullie klaarliggen.
  • We starten vanaf het vogelkijkpunt in de polder. Vanaf de Uitdammerdijk loopt een wandelpad naar het vogelkijkscherm toe. Kom je met de auto, parkeer dan op parkeerplaats ten oosten van Durgerdam. Voor je navigatie gebruik je dit adres: Durgerdammergouw 51 1026 CN Amsterdam.

Natuurwerkdag polder IJdoorn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.