Expositie keramiek en fotografie
Expositie keramiek en fotografie

Van 20 maart t/m 15 april 2023 is de keramiek van Marga Niederer van Huizen en de fotografie van LenS Fotografie te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

Marga Niederer noemt zichzelf een klei-kunstenaar. Zij haalt zelf de klei uit de natuur, die ze verwerkt tot een engobe voor haar kleurenpalet. Zij noemt deze lijn ‘Colours of the Earth’. Zij is geïnspireerd door de illustraties van Ernst Haeckel, een Duitse zoöloog en filosoof (1834-1919). Haar organische keramiekobjecten laten altijd één van de aardkleuren zien, daarbij een contrasterend, een zelf ontwikkelde glazuur in zachte tinten. Haar objecten balanceren op dunne baleinen, waardoor het fragiel oogt.

LenS Fotografie is een samenwerkingsproject van Linda Grool en Sabine Heetebrij, beide fotograaf.
Linda Grool “schildert” als het ware met lagen en onderdelen van beelden om zo een nieuw beeld te maken wat haar gevoel en visie het beste verbeeldt. Sabine Heetebrij heeft als thema natuurlijk verval en vergankelijkheid, welke zij op een abstracte manier weergeeft. In 2019 zijn LenS fotografie en stichting Cirion/Viruskenner een samenwerking rond het thema virusinfecties aangegaan, dit heeft geresulteerd in een unieke fotoserie. Met delen van de individuele beelden van Linda en Sabine hebben zij nieuwe beelden samengesteld, die het verhaal van de intieme relatie tussen het virus en de host vertellen.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 25 maart om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Expositie keramiek en fotografie
M. Niederer v. Huizen en LenS Fotografie
Expositie keramiek en fotografie
Marga Niederer Van Huizen (keramiek
Expositie keramiek en fotografie
Lens Fotografie
Expositie keramiek en fotografie
M. Niederer v. Huizen en LenS Fotografie