1

Expositie Hetty Kok (keramiek) en Katrin Cassel (c


-advertentiepositie-



Expositie Hetty Kok (keramiek) en Katrin Cassel (c

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 17 april t/m 13 mei 2023 is de keramiek van Hetty Kok en de collages van Katrin Cassel te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

Hetty Kok is een veelzijdig kunstenaar en op vele markten thuis. Zij studeerde beeldhouwen aan de academie voor schone kunsten in Arendonk, België. Haar leven veranderde na een ontmoeting met Luigi Amati (de Italiaanse beeldhouwer die in Nederland woont), deze werkte met de beroemde Marino Marini, een van haar favoriete beeldhouwers. Luigi Amati heeft haar een aantal jaren begeleid en onderwezen. Het werk van Hetty heeft verschillende stijlen, van klassiek tot figuratief en abstract, waarbij lijnen, vormen en schaduwen ontstaan. Hetty staat bekend om haar hoogwaardige techniek en kennis. Zij creëert van de klei kubistische vormen. Haar veel voorkomende thema's zijn paarden en vrouwen

Katrin Cassel maakt collages van moerbei-papier, inkten en garen. Ze zijn veelal in het zwart-wit, soms met één andere kleur als accent. De eenvoudige vormen worden uitgeknipt en het papier wordt nat gemaakt, zodat het de inkt goed kan opnemen. De randen en delen van de vlakken worden bewerkt met (zwarte) inkt. Daarna worden ze opgeplakt en met (zwart) garen doorgestikt. Af en toe zijn foto’s onderdeel van de werken. De monotypes zijn kleurrijker, op klein formaat, soms volledig abstract, soms met herkenbare figuren. In alle werken probeert zij haar tot de essentie te beperken en ruimte te laten voor interpretatie door de kijker.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 22 april om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek htpps

Expositie Hetty Kok (keramiek) en Katrin Cassel (c
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.