Excursie: Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg nabij Maastricht


-advertentiepositie-



Excursie: Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg nabij Maastricht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vlakbij het centrum van Maastricht ontwikkelt zich nieuwe natuur in de voormalige ENCI-groeve. Met deze activiteit ga je mee op excursie met de boswachter van Natuurmonumenten en beleef je samen de verhalen van dit bijzondere natuurgebied. Vlakbij het centrum van Maastricht ontwikkelt zich nieuwe natuur in de voormalige ENCI-groeve. Met deze activiteit ga je mee op excursie met de boswachter van Natuurmonumenten en beleef je samen de verhalen van dit bijzondere natuurgebied. . Vlakbij het centrum van Maastricht ontwikkelt zich nieuwe natuur in de voormalige ENCI-groeve. Met deze activiteit ga je mee op excursie met de boswachter van Natuurmonumenten en beleef je samen de verhalen van dit bijzondere natuurgebied.

Misschien vind je onderweg nog wel een miljoenen jaren oude tand van een mosasaurus!

Beschrijving excursie

Tijdens deze activiteit ga je samen met de boswachter wandelen door de ENCI-groeve in de Sint-Pietersberg. Deze dagbouwgroeve is ontstaan door de winning van kalksteen door de Eerste Nederlandse Cement Industrie. In 2018 stopte de winning van kalksteen en greep de natuur haar kans. Met behulp van Natuurmonumenten ontstaat er bijzondere en voor Nederland authentieke natuur. Valleien, plateau’s, kalkgrashellingen en waterpartijen, in deze voormalige mergelgroeve kun je alle elementen van het Zuid-Limburgse heuvelland beleven. Spot de beschermde zuidelijke oeverlibel en bewonder zeldzame orchideeën. Ontdek de geschiedenis van deze groeve en verdwaal in gedachten bij het kraakheldere water.

Exclusieve activiteit

Dit terrein is gesloten voor publiek. Alleen onder begeleiding van de boswachter is het mogelijk om dit gebied te bezoeken. Ervaar nu met deze mogelijkheid de krachtige en rijke natuur en laat je verrassen over hoe deze haar plekje terugneemt na de invloeden van de mens.

Samen met vrienden of samen met familie is deze activiteit nóg leuker!

 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Excursie: Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg nabij Maastricht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.