1

Disney – Telling Timeless Stories


-advertentiepositie-



Disney – Telling Timeless Stories

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Pinokkio, Robin Hood, Elsa, Anna en Olaf. Wie kent ze niet?! Wereldwijd weet Walt Disney Animation Studios generaties lang jong en oud te betoveren met de magie van animatie. In de grote internationale tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories krijg je een kijkje in de keuken van deze wereldberoemde animatiestudio.

Disney – Telling Timeless Stories is van 22 april tot en met 10 september te bezoeken. De tentoonstelling geeft een kijkje in de keuken van Walt Disney Animation Studios. Storyboards, concepttekeningen, animatietekeningen, achtergrond-schilderijen en video's tonen het creatieve proces achter iconische momenten die in ieders geheugen gegrift zijn.

Zoals van de gemene heks met de giftige appel in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) of het moment waarop Elsa in Frozen (2013) haar cape weggooit en uit volle borst 'Let it go’ zingt.
Ook is er niet eerder getoond origineel werk van Walt Disney Animation Studios te bewonderen, bijvoorbeeld van Robin Hood (1973) en van Mickey Mouse in De Prins en de bedelaar (1990).

De unieke kunstwerken laten een scala aan technieken zien: van potloodtekeningen voor Pinokkio (1940) en pasteltekeningen uit Fantasia (1940) tot digitale schetsen voor Frozen 2 (2019). En je krijgt zelf ook de kans om als verhalenverteller aan de slag te gaan!

 Bezoek forum.nl

Disney – Telling Timeless Stories
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.