Expositie schilderijen, foto-grafiek en sieraden


-advertentiepositie-



Expositie schilderijen, foto-grafiek en sieraden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 3 juni is er in Galerie Beeldbrengers een tentoonstelling te zien van Marijke Reijs, Fenneke Wijnia en Jannie Boezeman. Zij tonen alle drie een andere kunstvorm, namelijk schilderen, fotograferen en sieraden maken.

Marijke Reijs maakt schilderijen waarbij ze een balans zoekt tussen abstract en figuratief werk. De aanleiding voor een werkstuk is vaak een stukje natuur: een vondst in het bos, een stukje verweerde muur of de kleuren van het landschap. Zij gaat ermee aan de slag en schildert met kleuren en vormen haar beleving van het onderwerp.

Fenneke Wijnia is, zo zegt ze zelf, “na een leven lang fotograferen, geland”. Haar aandacht wordt vaak getrokken door kleine dingen. In de tuin, onder het groente snijden, het kan van alles zijn wat haar uitdaagt om er een foto van te maken. Zoals het een kunstenaar betaamt, geeft ze vervolgens graag een eigen draai aan haar foto’s. Haar doek, palet en kwast zitten in Photoshop. Ze speelt met de compositie, kleuren en vormen en het resultaat rolt uit de printer. Hoe deze kunstvorm heet? Ze noemt het zelf ‘foto-grafiek’.

Jannie Boezeman heeft een passie voor sieraden en was altijd op zoek naar iets moois. Zij volgde een opleiding zilversmeden. Nu maakt zij unieke sieraden van zilver met andere materialen. Elk sieraad is weer nieuw en anders, want voor Jannie is juist het vrij en creatief vormgeven van een nieuw werkje het leukst.

De expositie wordt op 3 juni om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen over hun werk vertellen.

 Bezoek beeldbrengers.nl

Expositie schilderijen, foto-grafiek en sieraden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.