Wildsporen in de Weversbergen


-advertentiepositie-



Wildsporen in de Weversbergen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga samen met de gids van Natuurmonumenten op pad en laat je verrassen door de prachtige sfeer van de Weversbergen in Nationaal Park Veluwezoom. Ga samen met de gids van Natuurmonumenten op pad en laat je verrassen door de prachtige sfeer van de Weversbergen in Nationaal Park Veluwezoom. . Ga samen met de gids van Natuurmonumenten op pad en laat je verrassen door de prachtige sfeer van de Weversbergen in Nationaal Park Veluwezoom. De gids kent het gebied op zijn/haar duimpje en vertelt er van alles over. Bos, stuifduinen, bospoelen, diepe gletsjerdalen en wild, je vindt het allemaal in de Weversbergen.

De oude bossen van de Weversbergen verkennen

Het pad door de oude bossen ten noorden van de Carolinahoeve loopt tussen hoge stuifduinen door. We zullen veel sporen van wild tegen komen en wie weet ook het wild zelf. 

Dieren op Veluwezoom

Er bestaat natuurlijk een kans dat je tijdens de wandeling oog in oog komt te staan met een huppelende ree, een hert of de imposante Schotse hooglanders.  

Altijd al willen weten hoe wilde zwijnen leven? Tijdens deze tocht vertelt de gids daarover en zien we de plekken waar de zwijnen graag verblijven. 

Start- en eindpunt

Deze wandeling start vanaf de Carolinahoeve en het eindpunt is op de parkeerplaats Lappendeken. Je kunt de auto parkeren op deze Veluwe parkeerplaats Lappendeken in De Steeg. GPS-coördinaten 52.02872, 6.05243

Volg de wandelknooppunten 75-84-13 naar de Carolinahoeve. Dit is ongeveer 15-20 minuten lopen. Let op de wandeling start om 15u.

De Carolinahoeve is dagelijks geopend van 09.00-16.00u. Vóór de wandeling dus tijd genoeg voor een warme kop koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch.

Kijk op de site van de Carolinahoeve voor meer informatie: /node/41327

Praktische info:

  • Startpunt bij de Carolinahoeve
  • Je loopt zelf vanaf de parkeerplaats naar het startpunt
  • Eindpunt parkeerplaats Lappendeken
  • Koop van te voren online een kaartje
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Geschikt voor volwassenen met een goede wandelconditie
  • Doe stevige wandelschoenen aan we wandelen over heuvels en door dalen
  • Neem eventueel een verrekijker mee
  • Controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wildsporen in de Weversbergen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.