Muzikale voorstelling Herauten op de Stelling




Muzikale voorstelling Herauten op de Stelling

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fort bij Everdingen is het spannende decor voor de bijzondere muzikale voorstelling Herauten op de Stelling. Duo Leeghwater en Henk Zwart nemen het publiek mee in de intrigerende wereld van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tekst, muziek, zang, op pad door het fort: locatietheater pur sang

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: Het publiek krijgt in Everdingen een bijzondere theatrale en muzikale ervaring. Een voorstelling die de mogelijkheden van het fort als culturele locatie volledig benut. Het fort is niet alleen een spannend decor maar maakt wezenlijk deel uit van de voorstelling. BOEi is de erfgoedparade begonnen om dit soort gebouwen te koppelen aan culturele makers, om zo bijzondere voorstellingen mogelijk te maken.

Henk Zwart en Duo Leeghwater: acteurs en musici: Het grootste deel van de muziek is nieuw geschreven door componist Arthur Wagenaar. Daarnaast spelen we eigen bewerkingen van o.a  liederen van Schumann met nieuwe Nederlandse teksten. Door de ogen van de grondlegger van de Stelling, generaal Krayenhoff en zijn herauten, vertellen we het verhaal van de Stelling vanaf het ontstaan, tot het hier en nu.

Kaarten voor de voorstelling Herauten op de Stelling kosten 17,50 voor volwassenen en 8,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot drie jaar mogen gratis komen kijken.

Datum: zondag 3 september om 14.30 uur.

De voorstelling is ook geschikt voor families En niet onbelangrijk: deze dag is het terras van de Fortbrouwerij geopend

Verdere informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl.

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideen vorm te geven.

Adres: Noodweg 2, 4121 KK Everdingen

 Bezoek erfgoedparade.nl

Muzikale voorstelling Herauten op de Stelling
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.