Landelijke opening Open Monumentendag 2023




Landelijke opening Open Monumentendag 2023

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze 37ste editie van Open Monumentendag start spectaculairder dan ooit. Voor het eerst in de geschiedenis zal Open Monumentendag op de vrijdag voorafgaand aan het weekend een grootschalige publieksopening kennen. Deze opening vindt plaats in de binnenstad van Zwolle, als onderdeel van de Hanze-achtdaagse en is gratis toegankelijk.

Het openingsprogramma op het Grote Kerkplein in hartje Zwolle is een wervelend geheel van muzikale en theatrale live optredens, aangevuld met een verrassende Maakmarkt waar immaterieel erfgoed tot leven komt. Hier zie je met eigen ogen hoe diverse ambachtelijke producten gemaakt worden van natuurlijke materialen.

Tijdens de Monumententour, geniet je vanaf 21:00 uur van diverse bijzondere vormen van immaterieel erfgoed zoals circus acts, verhalenvertellers en allerhande muziekvormen. Er zijn op meerdere tijdstippen optredens van diverse artiesten.

Aansluitend op zaterdag 9 en zondag 10 september openen in heel Nederland ruim 5.000 monumenten gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens Open Monumentendag. De monumenten in Zwolle zijn alleen op zaterdag 9 september opengesteld. Dit jaar is het thema ‘Levend Erfgoed’, oftewel immaterieel erfgoed. Dit zijn de vaardigheden en tradities die we willen bewaren. Verhalen vertellen, circustheater en rootsmuziek zijn officieel uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Maar ook diverse ambachten behoren tot ons immateriële erfgoed, zoals het bakken van brood, kermis, de molenaar en meer.

 Bezoek www.openmonumentendag.nl

Landelijke opening Open Monumentendag 2023
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.