Folkconcert van Luuk Lenders




Folkconcert van Luuk Lenders

Word jij helemaal gelukkig van Ierse folk? Kom dan op zondag 27 oktober naar Kasteel Rosendael, waar multi-instrumentalist Luuk Lenders twee concerten geeft met Ierse en Nederlandse folklore op bijzondere instrumenten. Ook neemt hij zijn nieuwste dubbelalbum 'Het Groene Woud' mee.

Luuk Lenders staat bekend om zijn volksmuziek met Ierse whistles, ocarina's, panfluit, accordeon, tafelbellen en voetenpercussie. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij je mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.

Onlangs bracht Lenders zijn nieuwe album ‘Het Groene Woud’ uit. Of je nu houdt van Ierse jigs, reels en hornpipes of heerlijk wilt wegdromen, je kunt je hart ophalen in dit muzikale bos. Lenders speelde met virtuositeit op ruim vijftig verschillende instrumenten om de klankwereld van het bos vorm te geven. De schitterende albumhoes is ook door Lenders getekend.

Lenders zal tijdens de concerten muziek spelen van zijn nieuwe album, gecombineerd met bekende Ierse folknummers en verrassende acts. Wees welkom!
Kom luisteren naar één van de twee concerten in de prachtige Van Pallandtkamer van het kasteel. Kasteel- en parkbezoek is bij de prijs van het concert inbegrepen. Na afloop is Luuks nieuwe album verkrijgbaar en ook een serie mooie kunstkaarten in het teken van Het Groene Woud.

 Bezoek www.glk.nl

Luuk met instrumenten en eigen tekeningen. Foto: Iris Schram.
Luuk met instrumenten en eigen tekeningen. Foto: Iris Schram.
Luuk met instrumenten. Foto: Lenders.
Luuk met instrumenten. Foto: Lenders.
Luuk met accordeon. Foto: Margriet Cloudt.
Luuk met accordeon. Foto: Margriet Cloudt.