De 6e van Beethoven, Saint-Saëns en Debussy
De 6e van Beethoven, Saint-Saëns en Debussy

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Nijmeegse studentenorkest CMC speelt de fenomenale zesde symfonie van Beethoven, de Pastorale. Samen met de Petite Suite van Debussy geeft het de krachten van de natuur weer in verschillende klanken en thema’s. Als hoogtepunt van de avond staat het beroemde celloconcert van Saint-Saëns op het programma met als bijzondere gast, soliste Liesbeth Bosboom.

Het Nijmeegse studentenorkest CMC is een symfonieorkest dat wekelijks repeteert op symfonische programma’s. Onder leiding van dirigent Pim Cuijpers werken zeer enthousiast om elk halfjaar mooie concerten te geven.

Beethovens zesde symfonie is een bijzonder werk als u het vergelijkt met zijn andere symfonieën. Het stuk bestaat namelijk uit vijf delen die allemaal een eigen naam hebben gekregen. Beethoven laat u een reis maken door de prachtige landschappen van zijn verbeelding en laat de verschillende kanten van het boerenleven horen. De muziek brengt u als luisteraar naar kabbelende beekjes, boerenfeesten, plattelanden en als hoogtepunt door een denderende storm.

Het Celloconcert van Saint-Saëns staat bekend als een van de meesterwerken uit de romantische tijd. Het laat de meest lyrische kant van de cello zien en laat u genieten van dramatische melodieën. Dit virtuoze stuk zal gespeeld worden door de fantastische solist Liesbeth Bosboom. Zij speelde onder andere mee met het Koninklijk Concertgebouw Orkest

Debussy’s petite suite is een charmant en schilderachtig stuk, dat u een warm gevoel mee zal geven. Van het sprankelende ‘En bateau’ (op de boot) tot het levendige ‘Ballet’, de delen zijn allemaal een schilderij op zichzelf.

 Bezoek www.nijmeegsstudentenorkest.nl

De 6e van Beethoven, Saint-Saëns en Debussy
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.