StoryWorld spotlightexpositie: 50 jaar Franka




StoryWorld spotlightexpositie: 50 jaar Franka

Franka is een van de populairste Nederlandse strips. Ook internationaal gezien geniet ze grote bekendheid. Haar verhalen zijn inmiddels vertaald in het Frans, Duits, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Galicisch, Catalaans en het Chinees. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de roodharige en ondernemende hoofdrolspeelster haar eerste avontuur beleefde. Om dit te vieren, staat van 2 maart tot en met 30 juni 2024 de Spotlightzaal van Museum Storyworld in het teken van deze iconische stripheld.

Storyworld Spotlight: 50 jaar Franka
De Spotlight-expositie laat zien hoe deze iconische Nederlandse strip zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Je ziet naast hand geïnkte strippagina's en potloodschetsen van Henk Kuijpers, ook hoe deze maker te werk gaat. Voor Franka doet hij uitvoerig onderzoek en bezoekt vaak persoonlijk de locaties in de verhalen om foto's en tekeningen te maken. Als bezoeker van de expositie kun je ook zelf aan de slag om je bewust te maken van dit proces.

Spotlight boekje Franka
In de reeks Spotlightboekjes verschijnt een nieuw deel over de historie en het productieproces van Franka. Het boekje dient ook als catalogus bij de expositie en is in de eerste week van maart (waarschijnlijk vanaf 8 maart) verkrijgbaar bij de balie van Storyworld en in de Forumshop.

 Bezoek www.storyworld.nl

Bezoek Franka in Groningen. Foto: Franka @ Henk Kuijpers
Bezoek Franka in Groningen. Foto: Franka @ Henk Kuijpers