1

Workshop Linosnede




Workshop Linosnede

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 1 dag leren hoe je een linosnede maakt? Dat kan op zaterdag 6 april bij de KWA Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars in Arnhem-Schaarsbergen.
Een linosnede geeft je de mogelijkheid om op een sterk grafische manier een prent te maken. Bij het maken van een linosnede guts je een afbeelding uit in een stuk linoleum. In deze workshop werken we vanuit een meegebrachte foto. We kijken hoe je een zelf meegebrachte foto kunt omzetten naar het snijwerk op je plaat. Na het snijden drukken we de linosnede zowel met de hand af, als met de pers, beide in een kleine oplage in zwart-wit. Je leert daarbij hoe je de pers goed in moet stellen. Daarna kijken we naar verschillende manieren om een meerkleurendruk in linosnede te maken. Een van deze manieren proberen we kort uit met je reeds gemaakte werk.
Na de workshop ken je de basis van het lino snijden in zwart-wit en heb je een beeld van de mogelijkheden van meerkleurendruk. Je gaat naar huis met je zelfgedrukte werk. Voor linoleum wordt gezorgd. Tijdens het hele proces word je begeleid door een ervaren vakdocent van de KWA.
Voor meer informatie en aanmelding, kijk op de website van de KWA: https://www.kwa-vtk.nl/home/nieuws-kwa

 Bezoek www.kwa-vtk.nl

Workshop Linosnede
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.