1

Muziektheaterfestival HiStories 2024




Muziektheaterfestival HiStories 2024

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Voor het vijfde jaar organiseert Het Weeshuis van de Kunst het muziektheaterfestival HiStories – het culturele festival op vijf plekken in De Bilt en Bilthoven.

Fiets op 20 of 21 april '24 langs vijf locaties: de Schaapskooi, Vvso WVT, SF de Akker, Boerderij Larenstein (kometenlaan) en Villa Sandwijck en word verrast en ontroerd door de bijzondere en vaak verborgen historische verhalen verteld door theatermakers, dansers en muzikanten. Ook dit jaar kun je kijken en luisteren naar interessante achtergrondverhalen met een koppeling naar de actualiteit. Bijvoorbeeld over heksen en hun eerherstel, de overeenkomst tussen de jongeren uit de jaren ’60 en nu, en de keuze voor het vrijmaken van natuur of voor woningen. De scenes op locatie worden uitgevoerd door ervaren muzikanten en theatermakers.

Lukt het fietsen niet? Dan kun je ook gebruik maken van de speciale HiStories bus.

Dit jaar gaat één van de verhalen op locatie over de heksen vroeger in de Bilt en hun eerherstel nu. Als eenvoudige mensen vroeger niet wisten wat de oorzaak van een verschijnsel was, zochten ze die maar al te makkelijk bij tovenarij of hekserij. Zelfs in de negentiende eeuw werd dat nog in De Bilt op de Akker gedaan. Vooral alleenwonende vrouwen werden als heksen beschouwd. Vandaag de dag worden deze vrouwen gelukkig weer in ere hersteld.

 Bezoek www.hetweeshuisvandekunst.nl

Muziektheaterfestival HiStories 2024
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.