1

Vikingfest




Vikingfest

Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp neer. Het is tijd voor Vikingfest! Handelaren, vechters, ambachtslieden, vertellers, muzikanten en zelfs complete Vikinggezinnen, je ontmoet ze dit weekend allemaal.

Terug naar de Vikingtijd
Een bezoek aan Vikingfest is een onderdompeling in de tijd van zo’n 1300 jaar geleden, in de vroege middeleeuwen. Je loopt dit pinksterweekend dan ook overal in het preHistorisch Dorp Vikingen tegen het lijf. Van stoere vechters die in een grote show de strijd met elkaar aangaan tot ambachtslieden en handelaren die hun waar aanbieden op de Vikingmarkt. Maak je klaar voor een avontuurlijk weekend vol historie!

Grootse Vikingmarkt
De Vikingmarkt in het preHistorisch Dorp is verdeeld over het gehele museum. In hoeves en boerderijen, op de velden en langs de paden: overal tref je Vikingen die hun bijzondere waar verkopen.

Een eeuwenoude familievete
Tijdens Vikingfest vertelt het museum een bijzonder verhaal: laat je meeslepen door een eeuwenoude vete tussen twee families, die zijn hoogtepunt bereikt met Pinksteren. De Vikingen hebben een Althing bijeengeroepen, een raad van dorpshoofden die zal beslissen hoe de strijdbijl begraven moet worden. Van heinde en verre zijn Vikingfamilies naar het museum gekomen om de raad en de uitspraak bij te wonen. Er zijn kleine momenten van straattheater waarin beide families marktgeld winnen, wedstrijden waarin zij tegenover elkaar staan en tijdens een grote show vindt uiteindelijk de dorpsraad plaats. Er wacht een spannende ontknoping, die je niet wilt missen!

 Bezoek www.prehistorischdorp.nl

Viking. Foto: preHistorisch Dorp
Viking. Foto: preHistorisch Dorp
Zwaardvechten. Foto: preHistorisch Dorp
Zwaardvechten. Foto: preHistorisch Dorp