1

Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields




Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields

Lezing: De Geallieerde Vliegvelden in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de geallieerden in Engeland ruim 700 vliegvelden in gebruik. Deze vliegvelden waren zo gepositioneerd dat ongeacht de aanvliegroute er altijd wel een baan was waarop men kon landen. De vliegvelden lagen in een driehoek van ruim 15 km uit elkaar en hadden meestal een banenstelsel van drie start- of landingsbanen. Tijdens de oorlogsjaren bleek al gauw dat er steeds meer vliegvelden nodig waren. Dit resulteerde in 1942 tot de oplevering van 125 nieuwe vliegvelden. Voor het juiste begrip: Er werd iedere drie dagen n vliegveld opgeleverd! Vandaag de dag is er nog veel te zien van die vliegvelden.
De lezing van Peter de Raaf begint op zaterdag 30 maart om 13:00 uur en gaat over met ook door Peter zelfgemaakte beelden. Het is een fascinerend verhaal over vliegvelden, gebouwen en mensen. Wat Peter ook laat zien is dat wij vandaag de dag nog de mogelijkheid hebben om het Engelse landschap met andere ogen te bekijken. De oude vliegvelden zijn vaak nog herkenbaar.

Museum informatie & Openingstijden
De toegang tot het CRASH museum bedraagt gedurende de renovatie van het fortgebouw 5,00 voor volwassenen en kinderen van 13 jaar en ouder, 2,50 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.Kinderen jonger dan 7 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10:30 tot 16:30 uur.
Met ingang van mei 2024 is CRASH iedere zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur en iedere zondagmiddag van 12:00 tot 16:30 geopend.

 Bezoek www.crash40-45.nl

Lezing | Wartime Actionstations: UK Airfields
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.