1

Theaterfestival Boulevard




Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard barst van 1 t/m 11 augustus 2024 weer los in de binnenstad van Den Bosch. Het zinderende zomerfestival keert op deze 40e editie terug naar het historische centrum en naar bijzondere locaties binnen en buiten de stad.

Al vier decennia lang verandert 's-Hertogenbosch in augustus gedurende elf dagen in een levendig podium voor inspirerende voorstellingen en ontmoetingen. Theaterfestival Boulevard toont dit jaar opnieuw een mix van 120 voorstellingen aan theater, dans, muziek en andere kunstvormen die geen grenzen kennen. Van de sfeervolle Parade tot de gezellige binnenstad en unieke locaties daarbuiten, Boulevard biedt een zomerse festivalervaring voor zowel theaterfans als terrasliefhebbers.

De 40e editie van het festival vindt dit jaar plaats van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024. In de tussentijd wordt er druk gebouwd aan een divers programma, nieuwe (internationale) samenwerkingen en een verdere bourgondische invulling van het festival. Het feestelijke thema biedt een terugblik op de afgelopen 40 jaar, maar doet vooral vooruitkijken naar de toekomst.

Boulevard toont naast het betaalde programma dagelijks gratis voorstellingen op de Parade. In de avond wordt hier een muzikale sfeer verzorgd door allerlei bands, die ook te bezoeken zijn voor wie gratis wil komen genieten. Naast het pas heropende Theater aan de Parade als Boulevardlocatie, vinden er ook voorstellingen plaats op plekken als de Citadel, De Grote Kerk en het Stadhuis. Door middel van gratis bussen zijn de speciale locaties buiten de stad te bereiken. Wat betreft de makers van dit jaar zullen er veel voorstellingen in première gaan en zijn er een aantal reeds bij Boulevard bekende favorieten te bewonderen. Ook voor kinderen heeft Theaterfestival Boulevard een gevarieerd aanbod (en ouders mogen ook mee). Boulevard is deze zomer dé plek voor theater, dans en muziek voor kids, met een divers betaald en gratis aanbod.

Geniet met vrienden en familie van een breed scala aan voorstellingen, heerlijk hapjes en drankjes in de zon, of dans ontspannen door tot diep in de nacht. Iedereen is welkom en alles is mogelijk. Vier de zomer bij Theaterfestival Boulevard.

 Bezoek www.festivalboulevard.nl

Foto: Karin Jonkers
Foto: Karin Jonkers