Aardbewoners Festival
Aardbewoners Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Alles in ARTIS staat tijdens Aardbewoners Festival in het teken van ontdekken, ervaren en doen. Van kleuter tot activist, van foodie tot filosoof, er is programmering voor iedereen die meer wil begrijpen over zijn, haar of diens plek in het grote geheel. Gedurende de festivalweek is er een divers programma-aanbod in ARTIS-Park, ARTIS-Planetarium, ARTIS-Groote Museum en ARTIS-Micropia, zowel betaald als onbetaald. In de festivalweekenden, is er de hele dag van alles te ontdekken in de vorm van workshops, lezingen, interactieve installaties, muziek en theater.

Inspirerende denkers
Met Aardbewoners Festival biedt ARTIS een platform voor positieve toekomstdenkers. In de reeks Avondklanken, die doordeweeks is geprogrammeerd in het ARTIS-Planetarium, vertellen onder andere Marjolijn van Heemstra, Waldemar Torenstra en Jeremy Lent hoe we onze relatie tot de natuurlijke wereld kunnen herstellen en op welke wijze we kunnen samenwerken aan een gezonde aarde voor alle aardbewoners.
Emile van der Staak en Freddy Tratlehner koken diner van de toekomst
Hoe kunnen we blijven eten binnen de veranderende grenzen van onze planeet? Sterrenchef Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel en kookfanaat Freddy Tratlehner van De Jeugd van Tegenwoordig geven antwoord op deze belangrijke vraag tijdens een bijzonder diner dat zij koken op het sfeervolle Artisplein. Onbewust maken we namelijk zo’n 200 voedselkeuzes per dag die stuk voor stuk impact hebben op de planeet. Drie avonden koken ze diners onder de noemer 'De heruitvinding van ons eten'. En laten zij aan de hand van een plantaardig menu zien dat goed eten voor onze planeet ook heel erg lekker kan zijn.

Goed gevulde festivalweekenden
Tijdens de festivalweekenden is er een rijk aanbod aan diverse activiteiten voor jong en oud. Waan je een astronaut en ervaar de kwetsbaarheid van de aarde door in het ARTIS-Planetarium op ruimtemissie te gaan en stap daarna in de SpaceBuzz. Luister naar activerende sprekers als André Kuipers, Marieke Eyskoot, Milan Meyberg of Froukje Jansen. In het park is er een luisterwandeling, ingesproken door Nienke de la Rive Box en Maurice Lede, die bezoekers inspireert om de weg naar de natuurlijke wereld terug te vinden. Ook zijn er verschillende begeleide themawandelingen in ARTIS-Park waaronder ‘ARTIS als proeftuin’. Hier ga je samen met één van de ARTIS-hoveniers op pad, proef je uit de eetbare tuinen en ervaar je de natuurlijke wereld als voedselbron. Heb je bijvoorbeeld de dropplant al eens geproefd, of het prikkelende ABC-kruid? Bij de workshops worden de handen uit de mouwen gestoken: zo kun je een insectenhotel bouwen of een spirulina-shake brouwen. ARTIS daagt haar bezoekers uit om zelf in actie te komen.

Zorgdragen voor onze planeet, is zorgdragen voor onszelf
Rembrandt Sutorius, ARTIS-directeur: “ARTIS wil de aarde leefbaar doorgeven aan toekomstige generaties. Daar gaan we voor. Daarom organiseren we ook het Aardbewoners Festival waar we al onze bezoekers - omringd door het andere leven op aarde - de verbondenheid tussen alles wat leeft laten ervaren. Waar we iedereen meenemen in de wonderen van het leven. En waar we vanuit die verwondering willen aanzetten tot positieve verandering op weg naar een gezondere planeet voor alle aardbewoners.”

 Bezoek www.artis.nl

Aardbewoners Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.