Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg
Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg

De voormalige telecommunicatiebunker van het marinevliegkamp is ingericht als expositieruimte. De permanente tentoonstelling behandelt de geschiedenis van het vliegveld, van de jaren 1930 tot de sluiting in 2006.

De collectie bevat talloze fotos, modellen en kleine voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook de vliegtuigtrap waarlangs vele staatshoofden afdaalden en een complete vliegtuigmotor. Ook zijn er voorwerpen te zien die bij werkzaamheden zijn opgegraven, zoals wrakstukken van Duitse en Nederlandse vliegtuigen.

Een belangrijke plaats wordt ingenomen door een meterslange, zeer gedetailleerde en historisch verantwoorde maquette met hangaars en vliegtuigen. Aan het begin van 2022 was deze nog in aanbouw. Het bouwen gaat nog veel tijd kosten, maar de eerste delen van de maquette zijn al te bekijken.

Naast de vaste expositie is er plek voor wisseltentoonstellingen over bijzondere themas of met bijvoorbeeld kunstwerken. Permanent is een presentatie over het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Openingstijden
Elke zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur.

Kosten
Entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs. Dat kan de QR-code te scannen bij de uitgang. Dan kun je met je eigen bank-app veilig een bijdrage naar ons overmaken.

Locatie
Bezoekers Centrum Vliegveld Valkenburg
Marinevliegkamp 250
2236 ZZ Valkenburg

 Bezoek vliegveldvalkenburg.nl

Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.