Nationale Archeologiedagen
Nationale Archeologiedagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nationale Archeologiedagen

Loevestein is een bijzondere archeologische site. Onder onze voeten ligt een schat aan informatie: de sporen van het leven, wonen en werken van onze voorouders. Het grootste deel van de collectie van Loevestein, zon 6.000 stukken, bestaat uit archeologica, die we zelf hebben opgegraven!
Op 15 en 16 juni is de Archeologische werkgroep Loevesteyn aanwezig om je alles te vertellen over de meest bijzondere bodemvondsten. Bijzonder om hoe een object in de bodem is beland, soms om hoe het bewaard is gebleven en soms maakt juist het opgravingsverhaal het object zo interessant. Een ding is zeker, de bodemvondsten vertellen ons verhalen!

Met de grootste on-site archeologische collectie van Nederland is Slot Loevestein d aangewezen plek om je onder te dompelen in archeologie. Op 15 en 16 juni hebben we tijdens de Nationale Archeologiedagen daarom leuke activiteiten voor jong en oud.

Ontdek het aanbod hieronder:

Bodemvondsten
Dwaal door de tentoonstelling. Hier zie je spullen die op Slot Loevestein zijn opgegraven. Wat voor voorwerp zie je? Waar was het voor bedoeld? Gebruiken we het nog steeds? Waarom is dit object zo bijzonder? Kijk eens goed naar de boeiende bodemvondsten die hier zijn gevonden!

Rondleiding: Loevestein en zijn vroegere bewoners
Op Slot Loevestein is heel veel opgegraven. Daarbij kwam van alles tevoorschijn uit de slotgracht om het kasteel, maar ook bij de soldatenhuisjes binnen de vesting. Denk aan borden en kookpotten uit de keuken, kleipijpjes om te roken, pispotten, leren schoenen en zelfs kanonskogels.

Ga met de archeologische werkgroep Loevesteyn door de archeologische tentoonstelling van het slot en binnen 20 minuten weet je alles over de bijzondere voorwerpen van het museum!

De rondleiding begint om:

11.00 uur | 13.00 uur | 14.00 uur | 15.00 uur

De rondleiding is gratis na aankoop entreeticket.

Highlights van Loevestein
Tijdens de Nationale Archeologie dagen wordt de highlight route gentroduceerd. In deze route krijgen de tien meest bijzondere vondsten van Loevestein extra aandacht. Soms blijft het een raadsel hoe een vondst ergens terecht is gekomen en kunnen we het hoe en waarom nooit verklaren, maar vaak vertelt het een verhaal. Uit welke tijd komt het, waar werd het voor gebruikt, wat betekent het?

Prijs 16,50 voor volwassenen | 11,50 voor kinderen 4 t/m 12 jaar | Gratis voor kinderen 0 t/m 3 jaar | online een euro korting

Museum Slot Loevestein
Dagelijks geopend van 10 tot 17 uur.

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
0183 44 71 71
info@slotloevestein.nl

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Nationale Archeologiedagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.