Bezoek Atlantikwall Museum Noordwijk
Bezoek Atlantikwall Museum Noordwijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Atlantikwall Museum Noordwijk gaat weer open. De vleermuizen zijn vrolijk uit hun winterslaap gekomen en vliegen weer uit. De tunnel is daarom weer beschikbaar voor rondleidingen vanaf 3 mei

T/m 31 augustus zijn we open op vrijdag, zaterdag (van 20 juli t/m aug) en zondag. Door middel van films, audiotour, dioraman best
Om hun bezette gebieden in West-Europa te beschermen bouwde Nazi-Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie. Een linie die de bevrijding van West-Europa moest voorkomen. Van deze Atlantikwall is in Noordwijk een groot en uniek bunkercomplex bewaard gebleven. De plaatselijke jeugd heeft hier jaren ongestoord gespeeld totdat het complex hermetisch werd afgesloten. Vrijwilligers hebben het complex met meerdere bunkers en een ondergronds gangenstelsel weer uitgegraven en gerenoveerd. Een unieke kans om de enorme omvang van de Atlantikwall te beleven.

Koop vooraf je tickets voor de rondleiding
Waar ooit zo'n 180 Duitse soldaten gelegerd waren kun je nu het Atlantikwall Museum bezoeken. De bunkers met gangenstelsel zijn te bezichtigen via een rondleiding met gids. In de zomer zitten de rondleidingen snel vol. Het is verstandig vooraf te reserveren door online tickets te kopen.

Beleef het exact zo als het was in de 2e wereldoorlog
De centrale bunker is zonder gids te bezoeken. Deze is exact zo ingericht als tijdens de 2e wereldoorlog. Je stapt weer terug in de tijd en je ontdekt hoe dit complex werd aangestuurd vanuit deze zogenaamde vuurleidings-bunker. Met een audiotour krijg je hier extra inhoudelijke uitleg. En voor de kinderen is er een speciale audiotour zodat ze begrijpen en voelen hoe het er aan toe ging tijdens de oorlog.

Toegankelijkheid
Het museum is niet toegankelijk voor minder-validen en rolstoelen. Kinderen alleen onder begeleiding. Het museum beschikt niet over een toilet.

Meer info en Tickets
Zie https://atlantikwall.nl/bezoek/

 Bezoek atlantikwall.nl

Bezoek Atlantikwall Museum Noordwijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.