Wisselexpositie Natuurlijk de WAARD




Wisselexpositie Natuurlijk de WAARD

Opening wisselexpositie Natuurlijk de WAARD

Bekijk in Museum Nieuwpoort de nieuwe wisselexpositie Natuurlijk, de WAARD! - Land van donken en stroomruggen.

De nieuwe wisseltentoonstelling gaat over de veelzijdige natuur in de Alblasserwaard in relatie tot het water. Over het ontstaan van het typische polderlandschap dat het karakter heeft van een veenweidegebied. Natuurlijk komen ook de voor de Alblasserwaard kenmerkende knotwilgen, eendenkooien, bevers, reigers en planten aan bod. Ook is er aandacht voor stroomruggen - voormalige rivierlopen met oeverwallen - en donken - door wind opgeworpen zandduinen ontstaan tijdens de laatste ijstijd - die nog in het landschap zichtbaar zijn.

Een bijzondere plaats binnen de expositie is er voor de veeneiken die zijn gevonden tijdens werkzaamheden bij Oud-Alblas. Archeologisch onderzoek dateerde deze bomen op 5000 jaar oud. Een dwarsdoorsnede hiervan is ook te zien in de expositie.

De tentoonstellingscommissie van Museum Nieuwpoort heeft samen met de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard en Borduurgroep Alblasserwaard de expositie vorm en inhoud gegeven.

De wisselexpositie is te zien tot 1 april 2025 op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13:30 - 17:00 uur.Museum Nieuwpoort bevindt zich in het statige Stadhuis, in het historische centrum van de vestingstad, Hoogstraat 53, 2965 AK Nieuwpoort.Het museum is rolstoeltoegankelijk. Verdiepingen zijn bereikbaar met een lift.

Parkeren
Parkeren is in heel Nieuwpoort gratis. Er zijn gedeeltes waar een parkeerschijf verplicht is. Bij Museum Nieuwpoort is geen parkeerplaats. De dichtstbijzijnde parkeerplaats bevindt zich op circa 250 meter op . Deze parkeerplaats heeft ruimte voor het laden van twee elektrische voertuigen. Vanaf hier is het 3 minuten lopen naar het museum.

 Bezoek museumnieuwpoort.nl

https://storage.googleapis.com/liniebreednl/media/A3-Poster-De-Waard-Natuurlijk.jpg | Foto geüpload door gebruiker.
https://storage.googleapis.com/liniebreednl/media/A3-Poster-De-Waard-Natuurlijk.jpg | Foto geüpload door gebruiker.