Star Party: James Webb ruimtelescoop




Star Party: James Webb ruimtelescoop

Museon-Omniversum en NOVA organiseren weer een Star Party, een planetariumshow met de spectaculaire beelden van de James Webb ruimtetelescoop.

In Dome worden spectaculaire 4K beelden van ons heelal en beelden van de ruimtetelescoop geprojecteerd en ervaren de bezoekers het alsof ze zelf een ruimtereis maken. Uiteraard kun je ook vragen stellen.

Op 25 december 2022 werd Webb, ook wel de opvolger van Hubble genoemd, gelanceerd vanaf de Europese lanceerbasis in Kourou, Frans-Guyana. Tijdens deze Star Party leren wij alles over deze ruimtetelescoop, de mogelijkheden die het heeft en wat het ons allemaal brengt.

De Leidse professor Ewine van Dishoeck, die al 27 jaar bij Webb betrokken is, leidde de Nederlandse bijdrage aan het MIRI-instrument op de Webb-ruimtelescoop. Zij heeft als een van de eersten de beschikking over de wetenschappelijke data van Webb. Tijdens deze voorstelling licht zij de beelden die Webb heeft gemaakt toe. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De speciale Webb-planetariumshow is een samenwerking van Museon-Omniversum en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA).

21 juni, 20:00-21:30 uur

 Bezoek www.museon-omniversum.nl

Foto: Museon-Omniversum (Dome)
Foto: Museon-Omniversum (Dome)