BuurNatuur




BuurNatuur

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom naar Uitgang Oost en doe mee aan de activiteiten en minirondleidingen voor volwassenen en kinderen. Bezoek de stands van de Zoogdiervereniging (1 juni), IVN Arnhem, Imkervereniging Arnhem-Velp, Wildopvang Avolare, Kerkuilenwerkgroep Veluwe, Arnhem Zoemt, Ravon Gelderland (reptielen, amfibieën, vissen), Vleermuiswerkgroep Gelderland, Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken, stichting Vitale Biotopen, Milieudefensie Arnhem (2 juni), en de plantenexperts van FLORON.

Activiteiten zonder inschrijving

Tijdens het BuurNatuur weekend kunnen bezoekers, van jong tot oud, zonder inschrijving deelnemen aan verschillende activiteiten. Ontdek welke wilde dieren en planten in Arnhem voorkomen, en hoe uw deze dieren kunt helpen. Doe mee met de dierenquiz en ga met onze gidsen op zoek naar bodem- en waterdiertjes. Of kom vleermuizen vouwen en vetbolhouders maken. Deze en andere activiteiten zijn tussen 10.00 en 16.00 uur terug vinden bij Uitgang Oost.

Uilenballen pluizen

Tijdens het BuurNatuur weekend is het mogelijk om deel te nemen met een speciale kinderactiviteit: onder begeleiding van de Kerkuilenwerkgroep kunnen per ronde tien kinderen deelnemen aan uilenballen pluizen, om te ontdekken wat uilen zoal eten.

Minirondleidingen

Tijdens BuurNatuur kunt u deelnemen aan speciale minirondleidingen, gericht op Arnhemse dieren en planten. Leer bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het vogelspotten, met Vogelwerkgroep Arnhem e.o. Aanmelden voor deze mini-rondleidingen kan op de dag zelf, bij Uitgang Oost.

 Bezoek www.burgerszoo.nl

BuurNatuur
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.