Rondleiding Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Rondleiding Sporen van de Tweede Wereldoorlog

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rondleiding Sporen van de Tweede Wereldoorlog

Op zondag 7 juli 2024 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een rondleiding over de verdedigingswerken in de vesting van Hellevoetsluis.

Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Om 13:00 uur start de rondleiding "Sporen van de Tweede Wereldoorlog". De laatste oorlog ligt al ruim achter ons, maar sporen van de impact van deze oorlog zijn nog steeds zichtbaar. De rondleiding gaat specifiek over die sporen die in de Hellevoetse vesting nog steeds aanwezig zijn. Tijdens de wandeling loopt u met een gids door de vesting waarbij onder meer de bedding voor luchtafweer (FlAK) bezocht zal worden. Op deze FlAK bedding stond in de oorlog luchtdoelgeschut. Ook zal worden stilgestaan bij de voor de Nazi's belangrijke functie die Hellevoetsluis had als thuishaven van o.a. het Maas Flottielje. Daarnaast werd met zogenaamde Kleinkampfmittel getracht om schepen met goederen voor de geallieerden op weg naar Antwerpen tot zinken te brengen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor de rondleidingen bedragen elk 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Donateurs betalen de helft. Veteranen kunnen gratis deelnemen.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden via de site Rondleiding: Sporen van de Tweede Wereldoorlog | Fronttaal
Telefonisch aanmelden is ook mogelijk, belt u daarvoor met het nummer 06 31 25 49 09.

 Bezoek fronttaal.info

Rondleiding Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.