Zomervakantie vol ridders op Slot Loevestein!
Zomervakantie vol ridders op Slot Loevestein!

Deze zomer van 6 juli t/m 1 september staat in het teken van de middeleeuwen. Vanaf het moment dat je door de toegangspoort loopt, waan je je in een andere tijd vol avontuur. Duik in de geschiedenis op de plek waar het echt gebeurd is.

Luister naar verhalen over de vroegste bewoner, ridder Dirc Loef van Horne. Dwaal door middeleeuwse kampementen, leer boogschieten van de kasteelschutter, speel oudhollandse spellen en strijd mee in de ridder- en jonkvrouwspelen.

Ridder- en jonkvrouwspelen
Wil jij een echte ridder of jonkvrouw worden? Ga de uitdaging aan en trotseer de Loevesteinse Ridder- en jonkvrouwspelen! Kom verkleed als dappere ridder, stoere jonkvrouw, of gewoon als jezelf en beleef het ridderparcours. Heb jij het in je? Ben je sterk genoeg? Blijf je in evenwicht? Ben jij de snelste ridder op het stokpaard? Doe mee aan de stoere spelen en laat zien dat je een dappere ridder of stoere jonkvrouw bent. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar.

Stoere verhalen
Ridder Dirc heeft bij de bouw maatregelen getroffen om de vijand buiten de deur te houden. Maar dan gaat het mis! Grote ronde stenen vliegen door de lucht en raken een vierkante toren. Hoe dat afloopt? Je hoort het in het zomervakantieverhaal.

Middeleeuwse kampementen
Dwaal door de kampementen en ontdek het dagelijkse leven van de middeleeuwse bewoners. Laat je verwonderen en verrassen door de middeleeuwse sfeer in de vesting. Leer hoe mensen vroeger leefden, hoe ze vochten en leer over middeleeuwse hoffelijkheid. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. 20 – 24 juli, 27 en 28 juli en 17 en 18 augustus.

Kasteelschutter
Weet jij welke wapens er in de middeleeuwen aan het wapenrek hingen? En hoe werden deze gebruikt? Hoe ver schiet je eigenlijk met zo’n middeleeuwse boog? Kom het de kasteelschutters vragen. Krijg les en verbeter je schietkunsten. Wie weet word jij wel een echte meesterboogschutter. 27 en 28 juli en 10 en 11 augustus.

Ridderschool
Nieuwe ridders opgelet! Kom je wapenvaardigheden testen in de ridderschool. Ontdek de kunst van het zwaardvechten en leer paardrijden zoals een echter ridder. Rijd in formatie met andere ridders, netjes achter elkaar, en leer omgaan met een lans. Durf jij de uitdaging aan? Tot dan, dappere krijger! 3 en 4 augustus.

Meyden van Loevestein
De meyden van Loevestein nemen je mee naar vervlogen tijden en laten je op speelse wijze kennis maken met middeleeuwse gebruiken en gewoonten: ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Om naar te kijken of om zelf mee te doen. 10 en 11 augustus.

Er is meer
Er is nog zoveel meer te doen deze vakantie. Ga op ontdekking in de vesting en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en zet de vesting onder water met het waterspel. Stap uit je bubbel tijdens het bellenblaasfestijn op 6 en 7 juli of 24 en 25 augustus. Ontwerp je eigen wapenschild, knutsel vriendschapsbandjes, speel oudhollandse spellen of bezoek de nieuwe tentoonstelling Tegenpolen. En wat dacht je van een bezoek aan het deltaconcert tijdens zonsondergang? Of de sfeervolle filmavonden onder de sterrenhemel?

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Fotograaf: Nadia ten Wolde   Foto: Ga op avontuur deze zomer bij Slot Loevestein!
Fotograaf: Nadia ten Wolde Foto: Ga op avontuur deze zomer bij Slot Loevestein!