Bezoek de Vleermuisbunker, Wassenaar
Bezoek de Vleermuisbunker, Wassenaar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek de Vleermuisbunker

Het spannende, geheel ondergronds gelegen Vleermuisbunkercomplex is een ideale locatie om bezoekers te informeren over wat zich hier in de Tweede Wereldoorlog afspeelde; zo vond de moedige actie van de Franse commandos hier plaats.

Durf jij ondergronds te gaan in Vleermuisbunker Wassenaar? Wandel dan mee met de gids van Staatsbosbeheer en waan je in sferen van de grillige Tweede Wereldoorlog. Een tocht door de donkere, koele gangen en kamers van het bunkerstelsel. Deze plek is een mooi voorbeeld van hoe de cultuurhistorie van de Atlantikwall en natuurbescherming samen gaan: vele vleermuizen vinden hier namelijk een plek om de winter door te komen. Let wel, in het excursieseizoen zijn er geen vleermuizen te zien, die zijn naar hun zomerverblijven. De gids vertelt je er alles over.

Er zijn per dag drie rondleidingen van 1,5 uur die starten om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur. Vanwege de kleine ruimtes kunnen er per rondleiding maar 15 personen mee. Boek je ticket dus op tijd via Staatsbosbeheer.

Startpunt
Parkeren bij Wassenaarseslag
Wassenaarseslag 29
2242 PG Wassenaar

Praktische tips
- Loop aan het eind van de rotonde Wassenaarseslag het fiets- en wandelpad richting Scheveningen op. Na 300 m rechts ligt de ingang van de bunker, waar de gids staat.
- Kleed je warm aan en trek stevige schoenen aan
- Neem je zaklamp mee
- Let op: geen toilet aanwezig
- Niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking vanwege trappen bij ingang bunker
- Honden niet toegestaan

 Bezoek www.staatsbosbeheer.nl

Bezoek de Vleermuisbunker, Wassenaar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.