Vier de Braziliaanse Junifeesten in Tropenmuseum J


-advertentiepositie-



Vier de Braziliaanse Junifeesten in Tropenmuseum J

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In Brazilië is Festa Junina, de Junifeesten, minstens zo populair als carnaval. Een boerenfeest voor jong en oud, voor stedelingen en plattelanders. In de doe-tentoonstelling MixMax Brasil van Tropenmuseum Junior is het alle weekenden van juni feest.

De Junifeesten zijn een boerenfeest
Tijdens de junifeesten viert men het einde van de regentijd en het begin van de oogst. Het is een boerenfeest met het verhaal van een boerenbruiloft. Het verhaal gaat dat de aanstaande bruid zwanger is. De moeder van de bruid dwingt de aanstaande vader met de bruid te trouwen. De bruidegom is echter telkens kwijt. Iedereen zoekt hem. Als de priester het paar eindelijk heeft getrouwd, barst de quadrilha, een wervelende bruiloftsdans, los.

Vier de boerenbruiloft in MixMax Brasil
MixMax Brasil is een doe-tentoonstelling over Pernambuco, het Noordoosten van Brazilië. Omdat de Junifeesten in deze deelstaat zo populair zijn, kunnen ze niet ontbreken in het tentoonstellingsprogramma.

Bezoekers leren de quadrilha, de wervelende bruiloftsdans, ze maken forro muziek en toosten op het bruidspaar met zelf gemixte fruitcocktails. MixMax Brasil is versierd met Braziliaanse junifeestvlaggetjes, strobalen en de typische boeren bloemenstof, zogenaamde Chita stof.

Vier je de Junifeesten mee? Bem-vindo! Welkom!

 Bezoek www.tropenmuseumjunior.nl

Vier de Braziliaanse Junifeesten in Tropenmuseum J
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.