Eeuwig geld, 100 jaar Muntgebouw, 1000 jaar muntslag


-advertentiepositie-



Eeuwig geld, 100 jaar Muntgebouw, 1000 jaar muntslag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Geldmuseum trakteert! In 2011 viert het muntgebouw 's Rijks Munt in Utrecht waarin het museum gevestigd is, zijn 100-jarig bestaan. Met de nieuwe tentoonstelling 'Eeuwig geld. 100 jaar Muntgebouw, 1000 jaar muntslag' die op 2 april in het Geldmuseum opent, viert het museum de 100ste verjaardag van 'zijn' Muntgebouw. In deze tentoonstelling blikt het museum terug op die afgelopen 100 jaar en ruim 1000 jaar muntgeschiedenis in Utrecht.


Wat dat betreft heeft de stad Utrecht dan ook een rijke geschiedenis. Van de tientallen muntbedrijven die Nederland vroeger kende, is alleen die van Utrecht overgebleven. En daar wordt nu niet alleen het muntgeld voor heel Nederland maar ook voor veel andere landen geslagen. Door de eeuwen heen heeft het Utrechtse Muntbedrijf veel verschillende benamingen gehad. Tegenwoordig gaat het bedrijf door het leven als de Koninklijke Nederlandse Munt NV. In 1911 verhuist 'de Munt' naar het huidige gebouw aan de Leidseweg in Utrecht.


Reden genoeg dus voor een feestje. En niet toevallig tijdens het jubilerende Museumweekend dat dit jaar 30 jaar bestaat. Het thema van dit jaar luidt: Laat je trakteren door een museum! En dat is wat het Geldmuseum doet: trakteren!


Met feestelijke activiteiten als 'Maud in het Goud' en 'Het mysterie van het Topste Topstuk' op zaterdag 2 april en een 'Feestelijke workshop cupcakes versieren' in samenwerking met de Utrechtse taartenspecialisten van De Tafel van 18 op zondag 3 april staat het Geldmuseum wederom garant voor een spannende, leuke en leerzame dag uit voor het hele gezin.


En daarmee is het feest nog niet afgelopen. Het Geldmuseum is tijdens het Museumweekend geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang en volwassenen krijgen 50% korting op hun entreebewijs.
Kijk voor meer informatie op www.geldmuseum.nl

 Bezoek www.utrechtsuitburo.nl

Eeuwig geld, 100 jaar Muntgebouw, 1000 jaar muntslag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.