1

Schaapscheerdersfeest Rheden




Schaapscheerdersfeest Rheden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zaterdag 15 juni staat het dorp Rheden in het teken van het het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. Dit jaar is het de 45e keer dat de schapen van de Rhedense Schaapskudde in het centrum van het dorp, met de hand van hun vacht worden ontdaan.

Om ongeveer 08.30 uur komt schaapsherderin met de kudde het dorp Rheden binnen. Dit zal gebeuren onder de muzikale begeleiding van de jeugd van de Marsh Show Band. Wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden overhandigt dan de scheerdersschaar aan de herderin en dit is het sein voor haar en de andere scheerders dat het karwei kan beginnen. Dit duurt dan voort tot ongeveer 17.00 uur.

Er is een braderie op de Groenestraat (tot Veerweg), Veerweg, Kerkstraat en de Dorpsstraat. Voor de kinderen zijn er diverse attracties op het grasveld zoals draaimolens, springkussens en de Dierenweide uit Rheden is aanwezig met aaibare dieren. Scouting Rheden bakt samen met de kinderen broodjes en de kinderen kunnen zich ook vermaken met kinder-sumoworstelen.

De volwassenen kunnen een balletje schieten op de voetbalschietwand. Er loopt een draaiorgeltje met een aapje rond en Vissersgilde Nederland komt de haring promoten. Het schaapscheerdersfeest wordt ondersteund met een gezellige braderie, waaraan dit jaar weer bijna 150 standhouders deelnemen.
Standwerkers gaan de bezoekers vermaken met het aanprijzen van hun waar. (telt mee voor het Nederlands Kampioenschap) Ook zijn er weer Rhedense verenigingen vertegenwoordigd. Dweilorkest 941/2 uit Rheden zal de muzikale omlijsting verzorgen.

Op het fraai aangeklede horecaplein kunt u vanaf 09.00 uur een heerlijk kopje koffie, thee, drankje of hapje bestellen en luisteren naar live-muziek. De hele dag is er dus wat te doen op het horecapleinplein (bij de dorpspomp).

 

Schaapscheerdersfeest Rheden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.