(Re)Source: over authenticiteit en manipulatie




(Re)Source: over authenticiteit en manipulatie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Voor de tiende keer organiseert Stichting Beelden op de Berg in het Arboretum Belmonte in Wageningen een internationale tentoonstelling. Curator Koos Flinterman en co-curator Krijn Christiaansen kozen voor deze editie twee actuele thema’s die zowel in de beeldende kunst als in de wetenschap een belangrijke rol spelen: authenticiteit en manipulatie. Bestaat authenticiteit? Of kennen we alleen nog maar gemanipuleerde authenticiteit? Ze nodigden een keur aan nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars en designers uit nieuwe werken te maken rond het spanningsveld van het oorspronkelijke en het gemanipuleerde.
Zo is er een vijftien meter lange kippenren met twee fazantachtige oerkippen uit het Cosmopolitan Chickenproject van de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen te zien, een film van Barbara Visser over de verlaten tropische kas nabij het arboretum, een serie tomatenplanten die - geplet tussen perspex platen – groeien, een bio-printer en historische geluidopnames van Afrikaanse muziek.
(Re)Source toont nieuwe sculpturen, installaties en films van kunstenaars en ontwerpers die spelen, nadenken en werken rond de thema’s authenticiteit en manipulatie. (Re)Source is een plezier voor het oog en een feest voor de geest.

 Bezoek www.beeldenopdeberg.nl

(Re)Source: over authenticiteit en manipulatie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.