Bloemencorso Lichtenvoorde




Bloemencorso Lichtenvoorde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bloemencorso Lichtenvoorde, iedere 2e zondag in september!
Het op één na grootste dahliacorso van de wereld. Een evenement met uitstraling dat uitnodigt tot een heerlijk dagje Lichtenvoorde.

We zijn in Lichtenvoorde apetrots op ons prachtige corso en willen dat b(l)oeiende spektakel dan ook graag met u delen op zondag 12 september 2010. Het corso start om 14.00 uur.

Prijzen van het Bloemencorso Lichtenvoorde
Vanaf 09.00 uur wordt er entree geheven bij de kassa's die rondom Lichtenvoorde staan opgesteld. Bewoners van het dorp Lichtenvoorde kunnen tot 12.00 uur het dorp binnen, na vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Na 12.00 uur worden ook zij verzocht hun voertuig tijdelijk buiten het dorp te parkeren. Er blijft na 12.00 uur slechts één ingang open en wel aan de Richterslaan.

Entree Bloemencorso:
Een entreekaart voor de optocht kost € 6.00 per persoon en is geldig voor de optocht en de tentoonstelling op zondag 12 september 2010. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. U ontvangt tevens gratis een programmaboekje, ter waarde van € 1.50 waarin allerlei actuele informatie en achtergrondinformatie is opgenomen.

Entree tentoonstelling:
Zonder entreekaartje voor de optocht kost de toegang tot het tentoonstellingsterrein € 2.50 per persoon, voor zowel de zondag als de maandag. Kinderen tot 12 jaar gratis.

De openingstijden van het tentoonstellingsterrein zijn:
Op zondag 12 september van 16.30-23.00 uur.
Op maandag 13 september van 12.00-22.00 uur.

Parkeren: In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. Parkeren kost € 2.00 Vanaf deze parkeerplaatsen rijden speciale bussen naar de route en terug. Ook is er een speciale fietsenstalling.

Invaliden: Invaliden hoeven geen parkeerkaart te kopen. Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunnen zij met de auto de kassa passeren. Betaling van de entree is voldoende.




Tribuneplaatsen

Een tribunekaart kost € 6.00.
Er zijn tribunekaarten te koop voor de Varsseveldseweg, de Richterslaan en de Patronaatsstraat. Dit zijn tevens de plaatsen die, vanaf 12.30 uur, het podium vormen voor het corsotheater.

Zowel entree- als tribunekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV in Lichtenvoorde. De VVV is gevestigd aan de Markt 11 en telefonisch bereikbaar via 0544- 375775. Op verzoek stuurt de VVV u de bestelde kaarten toe. Zondag 12 september zijn de kaarten, mits nog aanwezig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. De plaatsen zijn niet genummerd, bij volgorde van aankomst wordt u een plaats toegewezen. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen.

 Bezoek www.bloemencorso.com

Bloemencorso Lichtenvoorde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.