Circusvoorstelling RAIN brengt 50.000 liter echt water op het toneel!


-advertentiepositie-



Circusvoorstelling RAIN brengt 50.000 liter echt water op het toneel!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Canadese theatergezelschap Cirque Éloize komt aan het einde van de zomer naar Nederland en België voor een uitgebreide tournee met Rain, het laatste deel van hun Sky-trilogie. In Rain wordt het publiek ondergedompeld in een poëtisch en fijnzinnig universum waarin acrobatiek, muziek en theater subtiel in elkaar over gaan. Rain is een compact en verrassend intiem programma waarin de verschillende karakters van het gezelschap sterk naar voren komen. Maar Rain is ook een indrukwekkend audiovisueel spektakel, met prachtige projecties en opblaasbare wolken. En: 50.000 liter echt water.

Rain
Het verhaal van Rain speelt zich af in een theater waar een circusgezelschap oefent voor een show. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen. De hoofdrolspelers wisselen stiekeme blikken uit en kleine, geheime liefdesverhalen worden onthuld. Regisseur Daniele Finzi Pasca liet zich voor Rain inspireren door zijn gelukkige en zorgeloze jeugd waarin hij jaarlijks tijdens de eerste zomerse plensbui in de tuin ging staan. Met doorweekte kleding, zompige schoenen en druipende haren ervoer hij het ultieme gevoel van vrijheid. Onverwachte dingen kunnen uit de lucht vallen: boodschappen, tekens, beloften. Regisseur Daniele Finzi Pasca over Rain: “If I had to describe this show, I would say it is full of hope, joy and a sweet longing, and that it is made of the stuff of my grandmother’s stories. I dedicate it to all those who love to feel the rain pouring down on them.”

Cirque Éloize
Het gerenommeerde gezelschap Cirque Éloize is in 1993 opgericht door een groep jonge artiesten, allen afgestudeerd aan de internationale circusopleiding in Montréal (Canada), de bakermat van het nouveau cirque. Samen met gezelschappen als Cirque du Soleil en The 7 Fingers vormen zij het beste wat nouveau cirque op dit moment te bieden heeft. Cirque Éloize was in 2005 voor het eerst in Nederland met hun voorstelling Nomade. Afgelopen mei speelde Nebbia nog in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en nu zijn ze terug voor het laatste deel van de Sky-trilogie: Rain. Sinds de oprichting heeft Cirque Éloize al meer dan 1500 optredens gegeven in meer dan 200 steden over de hele wereld voor meer dan 3 miljoen bezoekers.

Rain wordt gepresenteerd door Ruud de Graaf Speciale Producties
www.raintheshow.com /www.ruuddegraaf.nl

 Bezoek www.raintheshow.com

Circusvoorstelling RAIN brengt 50.000 liter echt water op het toneel!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.