1

Activiteiten vlakbij Seizoenswandeling...

Kerstmarkt Balloo

tijdelijke activiteit balloo, Drenthe (9.21km)  -  Sfeervolle kerstmarkt op de Balloohoeve.

vandaag nog gesloten, geopend vrijdag 8 december 2023 t/m zondag 10 december 2023 

Kerstmarkt Exloo

tijdelijke activiteit exloo, Drenthe (10.74km)  -  Gezellige winterfair in Exloo.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 15 december 2023, van 18:00 uur tot 21:00 uur 

Buitencentrum Boomkroonpad

drouwen, Drenthe (0.02km)  -  Beklim het enige Boomkroonpad in Nederland en wandel heerlijk tussen de verschillende uitkijktorens. Ontdek het prachtige bos op verschillende hoogtes, van onder de grond tot aan de toppen van de bomen.

Speelbos Lorken

drouwen, Drenthe (0.02km)  -  De natuur zit vol geheimen. Ontdek het spelenderwijs in Speelbos Lorken, vlak bij het Boomkroonpad.

Buitencentrum Boomkroonpad

drouwen, Drenthe (0.02km)  -  Bekijk de natuur eens van een andere hoogte en maak een wandeling tussen de wortels en toppen van bomen op het Boomkroonpad!

Mountainbikeroute Gieten-Gasselte

drouwen, Drenthe (0.02km)  -  Drenthe te plat voor mountainbiken? Niet op de Hondsrug! Hier vind je mountainbikeroute Gieten-Gasselte vol klimmetjes, afdalingen en spannende bochten.

DX Adventurepark

gasselte, Drenthe (2.66km)  -  Drenthe leer je pas goed kennen in het DX Adventurepark. Maak kennis met het grootste open waterpark van Nederland!

Attractiepark Drouwenerzand: voordelig plezier!

drouwen, Drenthe (3km)  -  Bij Attractiepark Drouwenerzand geniet je de hele dag onbeperkt van attracties, eten en drinken. Je betaalt namelijk voor een all-in-arrangement. Super handig! Aan één dag niet genoeg? Je kunt ook blijven slapen.

Geopark de Hondsrug

borger, Drenthe (3.95km)  -  In Geopark de Hondsrug komen geschiedenis en natuur samen. Het park met UNESCO-status wil verhalen van alle tijden terugbrengen naar de streek. Hier wordt het geologisch erfgoed van Drenthe tastbaar gemaakt.

Mammoetpad Borger

borger, Drenthe (4.05km)  -  Wat is hij groot! Langs Mammoetpad Borger kom je mammoeten tegen en voel je je even terug in de prehistorie. Een kort pad, dat leuk is om met kinderen te doen.

Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie

borger, Drenthe (4.3km)  -  Nergens ter wereld vind je een plek als Drenthe, waar al duizenden jaren 54 hunebedden liggen! Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van deze prehistorische stenen. Ga terug in de tijd...

Joytime Vrijetijdsactiviteiten

grolloo, Drenthe (4.43km)  -  Klimmen, klauteren, vlotten bouwen en boogschieten: dat kan bij het Joytime Klimpark en het Outdoor Belevingspark in Grolloo. Leuk met vrienden, het gezin of collega's!

C+B Museum Grolloo

grolloo, Drenthe (5.26km)  -  Het C+B Museum is een hommage aan de Drentse bluesband Cuby + Blizzards. In de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee kunnen fans hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band.

Wandelroute Wolvenspoor

schoonloo, Drenthe (6.17km)  -  Stap met het hele gezin in de voetsporen van de wolf. Wandel op het Wolvenspoor over smalle paadjes en houten bruggetjes.

Natuurgebied Hart van Drenthe

schoonloo, Drenthe (6.17km)  -  Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt 5000 hectare aaneengesloten natuur: het Hart van Drenthe. Hier vind je gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken.

Ponybar

gieten, Drenthe (6.51km)  -  Uitgaan in Gieten kan in de Ponybar, aan de Brink. Bijna iedere maand is hier livemuziek!

Rijk der Kabouters

eext, Drenthe (6.75km)  -  In het Rijk der Kabouters maak je kennis met de wereld van kabouters. Wandel langs kronkelende paadjes en ontmoet ruim tweehonderd kaboutervriendjes!

Les Chevaux

buinen, Drenthe (7.19km)  -  Paardrijden door de bossen van Drenthe, dat klinkt toch heerlijk? Boek een buitenrit bij Les Chevaux en verken de Drentse Hondsrug te paard met een begeleider.

Speelvijver Ieberenplas

elp, Drenthe (7.19km)  -  De Ieberenplas is een mooie recreatieplas in de boswachterij Grolloo. De plas heeft een zandstrand en wordt helemaal omringd door bos. Het gebied is voor iedereen gratis toegankelijk.

Dorpsmuseum De Kluis

eext, Drenthe (7.62km)  -  Stap binnen in de oude diepvrieskluizen van dorpsmuseum de Kluis en ontdek de geschiedenis van Eext, waaronder allerlei verdwenen ambachten.

Schaapskooi Ballooërveld

balloo, Drenthe (9.15km)  -  Schaapskooi Ballooërveld is een mooie uitvalbasis voor het ontdekken van het Ballooërveld en natuurgebied De Drentsche Aa. En wie weet kom je de grootste schaapskudde va Drenthe tegen.

Kabouterpad Odoorn

odoorn, Drenthe (9.81km)  -  In het kabouterbos is iedereen in slaap gevallen omdat de lieve heks Ipsewips een ongelukje had. Behalve de kabouterkinderen. Verzamel langs het kabouterpad ingrediënten in je zelfgemaakte toverzakje voor een nieuwe toverdrank.

Pinetum Ter Borgh

anloo, Drenthe (9.93km)  -  In het mooie Drentse landschap is het heerlijk wandelen. In Pinetum Ter Borgh zijn verschillende soorten coniferen te zien.

Schaapskooi Exloo

exloo, Drenthe (10.96km)  -  De schaapskooi van Exloo is een hele bijzondere: hij staat namelijk midden in het dorp. Een mooi gezicht om de schapen door het dorp te zien lopen. Naast de schaapskooi ligt een informatiecentrum over de kudde.

Kabouterland

exloo, Drenthe (11.05km)  -  Kabouterland is een speeltuin waar trollen en kabouters vrij spel hebben. In Kabouterland zijn ook dieren en een overdekte speeltuin te vinden.

Barbara's Beauty Barn

gieterveen, Drenthe (11.28km)  -  Geniet, helemaal privé, van een heerlijk verwendagje bij Barbara's Beauty Barn. Of huur deze sfeervolle beautyhoeve in zijn geheel af voor een relaxweekendje!

bekijk nog meer activiteiten in de buurt van Seizoenswandeling Buitencentrum Boomkroonpad