Ontdek het leven van uilen - Veluwezoom UITagenda activiteiten

UITagenda Nationaal Park - Bezoekerscentrum Veluwezoom

Bekijk de activiteiten van Nationaal Park - Bezoekerscentrum Veluwezoom. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Wandeling met de boswachter Dwingelderveld Ruinen »

29-05-22 Trek je wandelschoenen aan en wandel mee met de boswachter in het Dwingelderveld.

Drijvend-land-pad in bloei Sint Jansklooster »

29-05-22 Een natuurgids laat je zien hoe het drijvende land hier vanzelf aangroeit. Deze excursie is een leuke korte kennismaking met de aantrekkelijke landschappen van De Wieden.

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden Sint Jansklooster »

29-05-22 Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer.

Ontdek De Wieden - vaarexcursie Sint Jansklooster »

31-05-22 01-06-22 Stap aan boord van de onze fluisterboot en kom mee De Wieden ontdekken! De schipper is ook boswachter / natuurgids en vertelt over de bijzondere historie en de rijke planten- en dierenleven in De Wieden.

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden Sint Jansklooster »

01-06-22 Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer.

Vaartocht naar de eendenkooi - De Wieden Sint Jansklooster »

02-06-22 Ontspannen varen over weids en smal water n de ervaring van lopen door een moerasjungle en over drijvend land. Een lange afwisselende tocht.

Vaartocht kleurrijk avondlicht - De Wieden Sint Jansklooster »

02-06-22 Stap aan boord van onze excursieboot en ervaar de bijzondere sfeer op het water aan het einde van de dag. Je hoort alleen het ruisen van het riet en de vogels, zelfs de boot fluistert tijdens deze tocht.

Ontdek De Wieden - vaarexcursie Sint Jansklooster »

03-06-22 Stap aan boord van de onze fluisterboot en kom mee De Wieden ontdekken! De schipper is ook boswachter / natuurgids en vertelt over de bijzondere historie en de rijke planten- en dierenleven in De Wieden.

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden Sint Jansklooster »

03-06-22 Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer.

Zwijnen op Veluwezoom Rheden »

03-06-22 Leer meer over het leven van wilde zwijnen en ga met onze gidsen mee op zoek naar deze dieren in Nationaal Park Veluwezoom.

Vroege Vogel vaartocht op de Nieuwkoopse Plassen Nieuwkoop »

04-06-22 Geniet van de rust en stilte tijdens deze boottocht op de Nieuwkoopse Plassen terwijl heel Nederland nog ligt te slapen.

Wad excursie op Schiermonnikoog Schiermonnikoog »

04-06-22 Tijdens de wadexcursie neemt eilandergids Thijs de Boer je mee het wad op, de modder in!

Boottocht Veluwemeerkust met de boswachter Harderwijk »

04-06-22 Ga met een open boot het water op. Ervaar hoe de seizoenen het Veluwemeer in zijn greep heeft! Ben jij zon bikkel die het heerlijk vindt om er 's ochtends op uit te trekken? De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee op dit avontuur op het Veluwemeer. Zie welke vogels dit seizoen op de plassen doorbrengen. Interesse? Bikkel dan mee!

Stiltewandeling op Schiermonnikoog - Scheepstrapad »

04-06-22 Wandel je mee in stilte? Ontdek de natuurlijke stilte van de vroege ochtend n de stilte in jezelf.

Broedvogels op Tiengemeten »

04-06-22 Gefascineerd door vogels? Het eiland Tiengemeten is een waar vogelparadijs! Ga mee met onze vogelgids en leer alles over de broedvogels op het eiland.

Wad- en weidevogelexcursie Hegewiersterfjild Kimswerd »

04-06-22 Ontdek dit bijzondere gebied ten zuiden van Harlingen met zowel wad- als weidevogels en heel veel bloemen.

Themaexcursie water in het Vlijmens ven »

04-06-22 Ga met de boswachter ecologie opstap. Hij neemt je mee het Vlijmens ven door en vertelt je over het ontstaan van het gebied tot de bijzondere soorten die er nu voorkomen.

Boottocht naar de aalscholvers van het Naardermeer Naarden »

04-06-22 Vaar 2,5 uur met de fluisterboot en zie de aalscholvers van het Naardermeer van heel dichtbij!

Themadag: 'Boer in balans met natuur' Hedel »

04-06-22 De Ledencommissie van Natuurmonumenten in Brabant organiseert voor haar leden weer een interessante ledendag op het melkveebedrijf van de familie van Herwijnen in Hedel. Deze themadag wordt gecombineerd met de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Ochtendyoga op het strand met Marianne Schiermonnikoog »

04-06-22 Ontspannen Hatha yogales, geschikt voor iedereen

Rolstoelrit met gids in de Dintelse Gorzen De Heen »

04-06-22 Kom onbeperkt genieten in de Dintelse Gorzen met een off-road rolstoel rit onder begeleiding van een gids! De Dintelse Gorzen is een wildernis met een route met brug en uitkijkpunt toegankelijk voor iedereen. Onder begeleiding van een gids verken je het gebied samen met familie of vrienden.

Fahrradtour mit Natur und Geschichte Schiermonnikoog »

04-06-22 Mit Thijs de Boer uber die Insel.

Bloeiend hooiland - vaarexcursie in De Wieden Sint Jansklooster »

04-06-22 Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de wilde bloemen van De Wieden. De Wieden is in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Met de gids op stap in Juni Rheden »

04-06-22 Ga samen met onze gids op stap en laat je verrassen met een heerlijke juni wandeling door Nationaal Park Veluwezoom. Degids kent het gebied op zijn/haar duimpje en vertelt je van alles over bos, heide, landgoederen en de dieren. Een wandeling om alvast in zomerse sferen te raken.

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel Oosterend »

04-06-22 Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten.

Reeën avondwandeling Dwingelderveld Ruinen »

04-06-22 Ga mee met een gids van Natuurmonumenten op zoek naar reen

OERRR Vleermuizen in de Oisterwijkse bossen en vennen Oisterwijk »

04-06-22 Ga mee op vleermuizen expeditie met onze vleermuizenkenner. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Stiltewandeling - De Wieden Sint Jansklooster »

05-06-22 Kom tot rust in De Wieden. Wandel in stilte mee door de prachtige natuur van De Wieden en ervaar de natuur op een andere manier!

Mini Expeditie naar de Oude Polder op Tiengemeten Zuid-Beijerland »

05-06-22 Maak samen met de gids een wandeling naar de Oude Polder en hoor onderweg het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het eiland.

Ontdek De Wieden - vaarexcursie Sint Jansklooster »

05-06-22 Stap aan boord van de onze fluisterboot en kom mee De Wieden ontdekken! De schipper is ook boswachter / natuurgids en vertelt over de bijzondere historie en de rijke planten- en dierenleven in De Wieden.

Mini Expeditie naar de Oude Polder op Tiengemeten Zuid-Beijerland »

05-06-22 Maak samen met de gids een wandeling naar de Oude Polder en hoor onderweg het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van het eiland.

Wandeling met de boswachter Dwingelderveld Ruinen »

05-06-22 Trek je wandelschoenen aan en wandel mee met de boswachter in het Dwingelderveld.

Fietstocht met verhalen op Schiermonnikoog Schiermonnikoog »

05-06-22 Een ontspannen fietstocht langs de mooiste plekken van het eiland. Onderweg vertelt de gids van alles over de geschiedenis, cultuur en natuur van het eiland.

Boswachtersspreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen Rotterdam »

05-06-22 Vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten houden een spreekuur bij de Belevenisboerderij Schieveen. Kinderen n volwassenen mogen hier alles vragen over het Rotterdams platteland en de diersoorten die hier voorkomen. Kom jij ook vragen stellen aan de boswachter?

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde Ommen »

05-06-22 Neem een kijkje in het pas gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur.

OERRR Bomen op Veluwezoom; ontdek het Wood Wide Web Rheden »

05-06-22 Heb je wel eens gehoord van het Wood Wide Web? Tijdens deze tocht vertelt de boswachter hoe bomen met elkaar verbonden zijn door een groot web van schimmels. Zo helpen bomen en schimmels elkaar.

Verdronken dorp - vaarexcursie in De Wieden Sint Jansklooster »

05-06-22 Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer.