Rondleiding ' t Ravelijn


-advertentiepositie-Rondleiding ' t Ravelijn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Laat je rondleiden over het onlangs geheel gerestaureerde Ravelijn Op den Zoom. Een van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom. De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn leiden gidsen van SBM je rond over dit vijfhoekig eilandje en bezoek je ook de kazematten. 

In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen, de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan. 

Wandelingen starten bij de entree van de burg aan de Korneel Slootmanslaan. Het Ravelijn is beperkt toegankelijk voor minder validen; de kazematten zijn niet toegankelijk voor rolstoelers, mensen met een rollators of met een buggy.

Diverse zondagen
Vanaf zondag 12 mei 2019 tot en met zondag 27 oktober 2019 van 13.30 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.00 uur.

 Bezoek www.vvvbrabantsewal.nl

Rondleiding ' t Ravelijn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.