Erik Andriesse - Dode Dierentuin

Erik Andriesse - Dode Dierentuin

In Erik Andriesse Dode Dierentuin vereeuwigt de legendarische schilder de ontembare natuur: een mysterieus gezelschap van zonnebloemen, amaryllissen, vogelskeletten en apenschedels bevolkt de Genieloods van het fort.
 
De Dode Dierentuin
In de jaren 70 en 80 is Andriesse onderdeel van  een generatie kunstenaars die zich opnieuw richt op de schilderkunst vol energie, met verf en kwast in de handen. In politiek en klimatologisch turbulente tijden, toen en vandaag, confronteert hij ons met de kracht van de natuur. Maar in zijn werk ligt ook een mogelijke toekomst: een vervreemdende realiteit waarin dieren en planten terug naar ons kijken, en een door de mensheid verwoeste aarde allang verlaten hebben.
De virtuoze kunstenaar overlijdt op 35-jarige leeftijd, maar heeft dan al naam gemaakt. Oud-Stedelijk directeur Wim Beeren is groot liefhebber en het Van Goghmuseum organiseert in 1988 een solotentoonstelling. Maar Erik Andriesse toont zijn werk ook op ongewonere plekken, waaronder twee forten. Tegenwoordig is zijn oeuvre vertegenwoordigd in diverse museale en private collecties. Uit de laatste groep presenteert het Kunstfort een selectie van zelden getoond werk. Spectaculair is het iconische werk De Dode Dierentuin dat jarenlang in dierentuin Artis heeft gehangen.
 
Openingstijden:
Ma, di, woe 10.00-17.00 uur
Vr, zat, zon 13.00-17.00 uur

Erik Andriesse - Dode Dierentuin

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.