1

Orgelconcert in de Lutherse kerk "Schuilkerk"




Orgelconcert in de Lutherse kerk "Schuilkerk"

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Orgelconcerten in Lutherse Schuilkerk

Nieuwe serie orgelconcerten in Lutherse Schuilkerk
In augustus is er een nieuwe serie orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk aan de Langendijk. Vorig jaar is deze serie gestart. Dat was toen een ongekend succes. Ook dit jaar is het weer mogelijk om in dit intieme kerkgebouw landelijk bekende organisten te beluisteren.
Charmante Schuilkerk
De Lutherse Schuilkerk is voor veel mensen nog onbekend. Dit mooiste kerkje van Gorinchem stamt uit 1669 en is eind vorige eeuw prachtig gerestaureerd. In deze kerk staat een historisch en veelzijdig orgel (1859) waarop deze zomer gerenommeerde vakorganisten zullen concerteren.
Musici van niveau
Op 3 augustus bijt de Goudse stadsorganist Gerben Budding het spits af. Een week later, op 10 augustus, is de Gorcumse organist Nico Blom te beluisteren. Op 17 augustus komt organist Gerben Mourik uit Oudewater concerteren. Nog een week later, op 24 augustus, sluit organist Geerten Liefting uit Woerden deze serie orgelconcertjes af. Alle uitvoerende musici zijn professionele organisten met een voortreffelijke staat van dienst. De muziek die gespeeld wordt, is voor iedereen prima toegankelijk. Het klassieke kerkorgel wordt in een nieuw spotlicht gezet.
Mini concerten
Alle orgelconcertjes beginnen om 16.15 uur, zijn gratis toegankelijk en duren maximaal drie kwartier. Ieder concertje wordt ingeleid met een korte toelichting door de uitvoerende artiest. Na afloop kun je onder het genot van een consumptie met de uitvoerende organist en met elkaar nog wat napraten. Ook worden er dan diverse cds te koop aangeboden. Bij de uitgang staat een hoge hoed waarin je een eventuele donatie kunt achterlaten. Hoeft niet, mag wel.

 Bezoek mooigorinchem.nl

Orgelconcert in de Lutherse kerk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.