Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje)

Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje)

Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Hoe wordt een belangrijke vestingstad verdedigd? Beleef het zelf in Fort Sint Pieter en de ondergrondse Kazematten. Maastricht was in vroegere tijden met haar strategische ligging, een belangrijke stad.  Maar door de heuvels was het verdedigen van Maastricht geen koud kunstje.
 
Nieuwsgierig hoe Maastricht zich vroeger verdedigde tegen aanvallen van buitenaf? Bezoek dan de twee unieke, ingenieuze bouwwerken die Maastricht als Nederlandse vestingstad uniek maken. De rondleiding start in het eeuwenoude Fort Sint Pieter dat de Noordhelling van de beroemde Sint Pietersberg een indrukwekkende aanblik geeft. De gids neemt de groep mee door de geschiedenis en laat de ins en outs van het fort zien.
 
Hierna volgt samen met de gids een wandeling van 20 minuten naar het Waldeckpark. In dit kleine stadspark liggen een aantal verdedigingswerken; muren met schietgaten en een hoog opgetrokken bastion. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Want dan doet de gids een rode deur open, die toegang geeft tot het ondergrondse verleden; de Maastrichtse kazematten, een uniek verrassend bouwwerk.

Note: We raden aan halverwege het programma een (koffie)pauze bij te boeken in n van de gezellige Maastrichtse caftjes op de route. Het programma duurt dan 30 minuten langer; 3:00 uur i.p.v. 2:30 uur. Deze korte pauze wordt door de deelnemers meestal zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:
Duur: 2,5 uur.
Prijs: 12,00 p.p.

Deze prijs is gebaseerd op een deelname van 15 personen. Echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers mits betaling van het minimum aantal deelnemers. Starttarief 180

Bijzonderheden: Niet toegankelijk voor rolstoel gebruikers en mensen die slecht ter been zijn. De constante temperatuur in de gangen is circa 14 graden. Een vest, trui of jas en stevig schoeisel worden aangeraden.

Maastricht Uniek Verdedigd (Groepsuitje)

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.