1Bezoek het Atlantikwall Museum Scheveningen

Nu er steeds minder mensen zijn die zich de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog herinneren, worden de bunkers in Den Haag en de duinen van Scheveningen steeds belangrijker als historisch monument. Maar zeker zo belangrijk is, dat zij een fysieke schakel vormen tussen oorlog en vrede in het algemeen, en voor Den Haag als de stad van vrede en recht. Opgericht in 2005, biedt het museum een plek waar geleerd, ontdekt en gepeinst kan worden.


De primaire museumlocatie van de stichting is een authentiek ingerichte commandobunker van het type 608 (Bataillons,- Abteilungs-oder Regiments-Gefechtsstand). Vanuit deze bunker en de nabijgelegen villas werd door de bezetter het militaire commando over Sttzpunkgruppe Scheveningen gevoerd. De bunker is grotendeels origineel ingericht en geeft de bezoeker de unieke belevenis van een tastbaar verleden. Ook zijn er originele historische voorwerpen van Duitse, Britse, Canadese en Amerikaanse strijdkrachten tentoongesteld.
 
Entreekosten:
6 euro voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar 4 euro.
Veteranen: Gratis op vertoon van veteranenpas.

Bezoekadres
Widerstandsnest 318, Scheveningen
Badhuisweg, ter hoogte van nummers 119-133, 2597JM, Scheveningen
Naast koffiehuis De Boshut
Bereikbaar met tramlijn 9: uitstappen bij tramhalte Wagenaarweg, vanaf daar is het circa 6 minuten lopen naar de bunker. Auto is gratis te parkeren op loopafstand.

Bezoek het Atlantikwall Museum Scheveningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.