Dagje Volendam en Marken
Dagje Volendam en Marken

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek Volendam en Marken, twee karakteristieke Nederlandse vissersdorpen waar de historie en cultuur bewaard is gebleven. Met dit arrangement bezoek je beide dorpen in één dag, in eigen tempo. Het arrangement is inclusief:

Bezoek Volendam en Marken in eigen tempo.
Twee parels van de Nederlandse vissersdorpen.
Bezoek aan kaasmakerij Volendam.
Inclusief bootretour met de Marken Express.
Inclusief proeverijen & demo’s.
Inclusief lunch.
Inclusief wandel- en fietsroutes om zelf te ontdekken.
Toegang tot het kijkhuisje in Marken: typisch Markens huisje.
Optioneel: foto in Volendamse klederdracht.
Optioneel: fiets huren.

Het oude vissersdorp Volendam staat bekend om de levendige haven, groene houten huizen, paling, traditionele klederdracht en Nederlandse artiesten. Al dit moois kom je dan ook tegen als je de haven van dit beroemde dorp bezoekt! Een bezoek aan Volendam is niet compleet zonder langs Bakkerij Wolters (inclusief proeverij) en de CheeseFactory (inclusief proeverij) te gaan!

Wanneer je er klaar voor bent, vertrek je naar het andere dorp in deze tour: Marken. Dit lag vroeger op een eiland, maar tegenwoordig kun je dit schiereiland zeer gemakkelijk bezoeken: stap op de Marken Express boot over het Markermeer en geniet van het uitzicht van haven naar haven! Hier bieden wij onder andere toegang tot het kijkhuisje in Marken: typisch Markens huisje met originele inrichting van omstreeks 1940! Een bezoek aan de klompenmakerij in Marken is ook zeker de moeite waard: deze heeft sinds kort de enige klompenmaakmachine die op stoom aangedreven is.

 Bezoek www.tours-tickets.com

Dagje Volendam en Marken
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.