1

Torenbeklimmingen
Torenbeklimmingen

Heb jij weleens de Petrustoren beklommen? Het Gilde Woerden gaat weer beginnen met de beklimmingen!

In de maanden juli en augustus vinden op elke zaterdag van de maand de beklimmingen plaats.
In de maanden juni en september vinden op elke tweede en vierde zaterdag van de maand de beklimmingen plaats.

Deze toren stamt uit 1375 en is in 1798 in eigendom overgegaan van de gemeente Woerden. De Petruskerk bleef vanaf dat moment in handen van de Gereformeerde (hervormde) kerk.

Als u wilt kunt u tijdens de historische standswandeling deze toren beklimmen. Onderweg kunt u het carillon bekijken en soms zelfs horen. Dit is afhankelijk van het tijdstip. Eenmaal boven aangekomen kunt u binnen nog eerst het PANORAMA van WOERDEN aanschouwen.

Dit panorama bestaat uit 4 schitterende schilderijen die door 4 verschillende Woerdense schilders in 2015 zijn gemaakt.

Eenmaal buiten op de trans heeft u een groots uitzicht over Woerden. Bij goed weer kunt u o.a. Utrecht met haar Domtoren en het hoofdkantoor van de Rabobank zien of de witte toren uit Noorden. Zelfs gebouwen uit Amsterdam zijn soms met het blote oog waar te nemen. Houd uw fototoestel paraat!

U kunt ook zonder  afspraak de toren beklimmen. Vanaf  de 2e zaterdag in april t/m de 4e zaterdag in september kan de toren beklommen worden op elke 2e en 4e zaterdag van de maand.  In principe starten deze beklimmingen om 14:00 en 15:00 uur onder leiding van een gids van het Gilde Woerden. De kaartjes zijn te koop bij het VVV kantoor of bij de gids die bij de toren staat. In juli en augustus is het zelfs elke zaterdag mogelijk om naar boven te gaan.


Adres
Petrustoren | Woerden
Kerkplein 5 b

3441 BG Woerden

Kinderen t/m 12 jaar gratis
Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen 3,00
Kaartjes zijn te koop bij Toeristen Informatiepunt / VVV