Rondleidingen Kazematten
Rondleidingen Kazematten

Rondleidingen Kazematten | Maastricht Underground

Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. De rondgang geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.

Goed om te weten:
- Duur: +/- 1 uur
- Vertrek: Waldeckbastion, gelegen in het stadspark nabij het Tongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum volgen vanaf het Visitor Center (VVV) de bebording . Aan een kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck.
- Tickets voor de kazematten zijn enkel te koop via deze website of bij het Visitor Center (VVV) in Maastricht. Ter plekke zijn geen tickets te verkrijgen voor deze rondleiding!
- Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.

Bijzonderheden: Alle rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is in de kazematten 10-15 C. Denk daarom aan warme kleding. Verder zijn deze tochten niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goed schoeisel is aanbevolen.

 Bezoek www.exploremaastricht.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.