1

Expositie Romeinen aan de Kust




Expositie Romeinen aan de Kust

In de tentoonstelling Romeinen aan de kust in het Streekmuseum, worden bijzondere vondsten uitgelicht en wordt een beeld geschetst van het leven in de Romeinse delta.

Tweeduizend jaar geleden liep de noordgrens van het Romeinse Rijk dwars door Nederland. Deze grens- en verdedigingszone, de limes, volgde de rivier de Rijn en werd bewaakt door middel van forten, wachttorens, wegen en waterwerken. Ook langs de Noordzee stonden militaire versterkingen die gezamenlijk n verdedigingswerk vormden. De vroegere eilanden van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse delta hebben vermoedelijk allemaal zon versterking gehad. Deze forten vormden de Romeinse kustlimes. Gedurende de Romeinse periode kwam handel in dit kustgebied tot bloei en gingen Romeinse culturele invloeden een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven.

In de Goereese bodem zijn veel Romeinse sporen gevonden. De eerste vondsten op Goeree-Overflakkee dateren uit de 17e eeuw en werden gedaan op het strand van Goedereede. Het waren sporen van een verdwenen wereld, in de volksmond de Ouwe Waerelt.

Openingstijden
zondag & maandag gesloten
dinsdag: 13:30-16:30
woensdag: 13:30-16:30
donderdag: 13:30-16:30
vrijdag: 13:30-16:30
zaterdag:13:30-16:30

Adres
Kerkstraat 2-12
3245 AK Sommelsdijk

 Bezoek www.streekmuseum.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.