Rondleiding Vesting Kasteel van Wouw




Rondleiding Vesting Kasteel van Wouw

Karel de Vijfde, Erasmus, Filips de Tweede, en ga zo maar door. Ze gingen rond de zestiende eeuw allemaal langs in het Kasteel van Wouw. Het waren de hoogtijdagen voor het kasteel. Tot voor kort was er van het kasteel niets meer te zien. De eeuwenoude muren van deze burcht zaten jarenlang verstopt in de grond, maar met het restaureren van de muren en het terugbrengen van de slotgracht komt het kasteel opnieuw tot leven.

Vier meter hoge aarden wallen geven nu de contouren van het vroegere kasteelcomplex aan. Via een moderne toegangsbrug kom je op het middenterrein waar vroeger de oude burcht en de bijgebouwen stonden. Die oude burcht is inmiddels deels gerestaureerd en opnieuw ingevoegd. Met verhogingen zijn de contouren van de vroegere bijgebouwen zichtbaar gemaakt. De hoogste ophogingen zijn de jongste gebouwen. De laagste stukken zijn het oudst en horen bij de oude burcht die tussen 1250 en 1300 werd gebouwd.

Bijzonder is de nieuwe waterput. Het bovenste deel dat zichtbaar is, is opgetrokken op een 4 meter diepe waterput van het kasteel. Die is aan de binnenzijde helemaal bekleed met natuursteen en functioneert nog prima. Let op het wapen van de familie Van Glymes in de put en de namen van de heren van Bergen op Zoom in de randen. De natuurstenen bovenrand is bijna helemaal origineel, want deze stenen waren in de put gegooid.

Wil je een rondleiding over het terrein? Loop dan op zaterdagochtend om 10.30 uur, mee met de gids. Aanmelden kan via rondleiding@kasteelvanwouw.nl.

Parkeren
De auto parkeer je op het Torenplein in Wouw, vanaf het Torenplein loop je in ca. 8 minuten naar het Kasteel van Wouw.

Fietsers kunnen hun fiets bij de ingang van het terrein stallen.

Wanneer
Elke zaterdag t/m 31 december 2023 om 10.30 uur

Max. 25 personen per groep.
Prijs: Vrijwillige bijdrage

Adres
Vesting Kasteel van Wouw
Casteelse Dreef
4724 CA Wouw

 Bezoek www.vvvbrabantsewal.nl

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.
Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.