Overnachten op Fort Spion 1 januari 2021 - 31 december 2021 Loosdrecht, Noord-Holland

Arrangementen Fort Spion

Bekijk de activiteiten van Fort Spion. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Herinneringscentrum voor de Toekomst Utrecht »

01-12-20 - 31-12-21 Op dit voormalig militair fort is nu een interactieve tentoonstelling ingericht over de gebeurtenissen op het fort tijdens de Tweede Oorlog. Scholieren worden er uitgedaagd om na te denken over vooroordelen, zondebokken en verzet vroeger en nu. Het terrein is vrij toegankelijk van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren. Bezoek het monument, de klokkenstoel, gedenkplaten, remises, schietbanen, kazematten, schuilplaatsen en de bomvrije kazerne.

Fort de Bilt is alleen op afspraak geopend voor groepen, waaronder scholen.

Bezoek Fort Rijnauwen Bunnik »

01-04-21 - 01-10-21 Met zijn 31 ha is Fort Rijnauwen het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Rijnauwen is een indrukwekkende vesting, maar ook een waardevol natuurgebied.

Het fort was jarenlang niet toegankelijk voor publiek. Hierdoor is het een paradijs geworden voor veel (bedreigde) planten en dieren. IJsvogels, reen, ringslangen en wezels voelen zich er thuis. Er groeien zeldzame planten zoals orchideen. s Winters overwinteren honderden vleermuizen in het fort. Sommige komen zelfs speciaal uit Rusland om hier hun winterslaap te houden.

Ga eens op pad met de boswachter of gids van Staatsbosbeheer. U komt op onverwachte plekken en hoort boeiende verhalen. Het fort is alleen toegankelijk tijdens excursies. Meer informatie vindt u op de site van Staatsbosbeheer.

Tijden
Van 1 april tot 1 oktober zijn er rondleidingen op:
- woensdag vanaf 10.30 uur
- zaterdag vanaf 13.30 uur
- zondag vanaf 10.30 en vanaf 13.30 uur

Prijzen
- op woensdag om 10.30 uur; duur 2,5 uur; kosten 8,50, kind t/m 12 jaar 5.
- op zaterdag om 13.30 uur; duur 2,5 uur; kosten 8,50, kind t/m 12 jaar 5.
- op zondagochtend om 10.30 uur; duur 1,5 uur; kosten 6, kind t/m 12 jaar 3.
- op zondagmiddag om 13.30 uur; duur 2,5 uur; kosten 8,50, kind t/m 12 jaar 5.

Adres
Fort bij Rijnauwen
Vossegatsedijk 3-5
3981 HS Bunnik
www.fortbijrijnauwen.nl

Foto: Marco van Wijnbergen

Overnachten op Fort Spion Loosdrecht »

01-01-21 - 31-12-21 Fort Spion is een klein fort in de Hollandse Waterlinie en is ingericht als kampeerfort met 10 kampeerplaatsen. Geen kantine, bingo, zwembad of speeltuinen maar een mooie kleine camping op een historische plek. Douches en toilet zijn in het fort aanwezig. Er is parkeerplek voor ca. 5 auto's maar er is geen plaats voor vouwwagens,campers of caravans. Je kunt ook in het fort zelf overnachten. 

Het lokaal, een oud manschappenverblijf van ca. 9 bij 5 meter kan worden gebruikt voor b.v. workshops of eenvoudige vergaderingen. Het lokaal is voorzien van een keukenblok, houtkachel, tafel voor 12 personen en een slaapzolder voor 4 personen. Dit gebouw is in 2009 overigens nog opgeknapt en waterdicht gemaakt met o.a. subsidie en medewerking van Provincie Noord-Holland, Waterleidingbedrijf Amsterdam,de Heren van Janus en de beheerders. Bel ons even voor meer informatie.

Het bomvrije wachthuis is de ruimte waar vroeger de officieren verbleven met een kruitopslag en een projectielenmagazijn. Het is voorzien van een keuken, 2 bedden en een 2-persoons slaapbank, douche en toilet, hout- en gaskachel.

In de omgeving zijn prachtige wandel- en fietsroutes door het plassengebied of langs de Vecht en ook aan watersport ontbreekt het niet.

arrangement toevoegen