Museum Heusden-Vesting en omgeving

Gevonden in de buurt van Heusden-Vesting:

Kevermuseum De Wolfsburcht

wijk en aalburg, Noord-Brabant (4.73km)  -  Een museum helemaal ingericht met Kevers en hun geschiedenis: dat is De Wolfsburcht. Hier zie je de authentieke luchtgekoelde Volkswagens uit de periode van 1933 tot heden.

Het Schoenenkwartier

waalwijk, Noord-Brabant (7.78km)  -  Wie de schoen past, trekke hem aan. In Het Schoenenkwartier zijn niet alleen de mooiste schoenen te bewonderen, maar ontdek je ook hoe ze gemaakt worden.

Geniemuseum

vught, Noord-Brabant (10.44km)  -  In het Geniemuseum leer je alles over het leger en oorlogsgeschiedenis. Hier is binnen en buiten van alles te vinden over de Genie, een onderdeel van de Landmacht.

Huis van Bosch: De Kleine Winst

den bosch, Noord-Brabant (10.84km)  -  Achter de fraaie gevel van De Kleine Winst op de Markt in Den Bosch huist een bijzonder museum over de wereldberoemde meesterschilder Jeroen Bosch. Hier bracht hij zijn jeugd door.

Bastionder Den Bosch

den bosch, Noord-Brabant (10.95km)  -  Ontdek de geschiedenis van vestingstad Den Bosch in het Bastionder in Bastion Oranje. Je staat er oog in oog met de 500 jaar oude stadsmuren. En met het enorme kanon De Boze Griet.

Het Noordbrabants Museum

den bosch, Noord-Brabant (10.96km)  -  Het Noordbrabants Museum koestert de groten van Brabant, de cultuur en de geschiedenis. Ontdek de hoogtepunten van de Brabantse geschiedenis, bewonder originele werken van Van Gogh en geniet van het werk van Jan Sluijters, meester van het Hollands...

Vughts Museum

vught, Noord-Brabant (12.28km)  -  In het Vughts Museum is van alles te vinden over de historie en kunst van Vught. Verhalen over de oorlog, oude ambachten, prenten en foto's: de geschiedenis komt op verschillende manieren naar voren.